Starší dorostenci v generálce na ligu porazili Rapid Vídeň!

Starší dorostenci v generálce na ligu porazili Rapid Vídeň!

B r n o - Starší dorostenci zahájí již tento víkend ligové boje, v sobotu hostí od 13 hodin v TCM Bohemians. V generálce na ligu si Brňané zvedli sebevědomí cennou výhrou na hřišti Rapidu Vídeň.

Tým tak potvrdil výsledkově povedenou přípravu. V ní podlehl pouze juniorce v úvodním modelovém utkání. Během přípravy převzal mužstvo od odcházejícího René Wagnera Pavel Šustr, dosavadní kouč U17. "Proti Rapidu jsme si během první půle vytvořili dvoubrankový náskok, naši hru pak ovlivnilo vyloučení na konci poločasu. Místo naší útočné hry jsme tak vyzkoušeli spíše bránění v deseti lidech, o to je výhra cennější. Rapid je velmi kvalitní mužstvo, takže takový výsledek se počítá," hodnotil nový kouč generálku.

V kádru "devatenáctky" nalezneme známá jména. "Vyložený nováček tu není. S Ríchardem Dostálkem (kouč juniorky - pozn. red.) máme dohodu, že můžeme v případě potřeby využívat některé hráče ročníku 97, a naopak někteří naši mohou nastoupit za juniorku, pokud předvedou dobré výkony v dorostenecké lize," pokračoval Šustr.

Ten zatím ještě nemůže počítat se službami třetího nejlepšího dorostence roku 2015 - Antonína Růska. "Tonda už běhá, postupně přechází do zátěže, ale ještě netrénuje s týmem. Vidíme to nejdříve na začátek března," prozradil.

S jakým cílem vstoupí Zbrojováci do jarních bojů? "Chceme hrát tak, aby se na náš fotbal dalo dívat, což nám pak výsledky přinese. Nemá cenu se zaměřovat jen na holé výsledky a umístění v tabulce, to by nás nikam neposunulo," deklaruje Šustr, který po posunu k "devatenáctce" opět trénuje syna Patrika. "Snažím se k němu přistupovat stejně jako k ostatním. Jednoduché to není, role trenéra a role otce se může v některých fázích prát, ale už na něj netlačím tolik, co dřív, i on dospívá. Myslím, že to zvládneme," je přesvědčený.

Brňany na úvod jara čeká "anglický" týden, po utkání s Bohemkou hostí ve středu Baník (13:00, nejspíše opět TCM) a v sobotu jedou do Olomouce. V tabulce patří Brnu aktuálně jedenáctá příčka - s minimálními bodovými odstupy od nejbližších soupeřů.

Rapid Vídeň - Zbrojovka Brno U19 1:2 (0:2)

Branky: Hykš, Ulbrich.

Červená karta: 41. Šustr.

Sestava Brna: Záleský - Knos (46. Rapouch), Gajić (46. Gáč), Obůrka, Vedral (75. Zukal) - Šustr, Janošek - Minx (55. Krejčí), Ulbrich (70. Vaverka), Hykš (46. Kroutil) - Jakeš.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...