Přichystal skolil Opavu a věří, že v áčku zůstane co nejdéle

Přichystal skolil Opavu a věří, že v áčku zůstane co nejdéle

V y š k o v - Jakub Přichystal dostává v zimní přípravě poměrně dost prostoru, v sobotu proti Opavě odehrál dokonce celý zápas. A nevedl si vůbec špatně - na první gól nahrál, druhý dal a i díky němu Zbrojovka zvítězila 2:1.

Zimní zápasy pochopitelně oku fanouška tolik nelahodí, nicméně obě gólové akce Zbrojovky stály za to. Přichystal se v první půli prohnal kolem hráčů soupeře a naservíroval gólový pas Zavadilovi. "Díval jsem se kolem sebe a věděl, kam to mám dávat, naštěstí se to povedlo ideálně," líčil po utkání.

A druhý gól? Tentokrát precizní příhra od Webera, klička gólmanovi - a Zbrojovka znovu vedla. "Kryl jsem si míč, brankář vyběhl, tak jsem si to jen pokopl a dával do prázdné," pokračoval Přichystal. "Celkově se mi hrálo docela dobře, v minulém utkání mě trenér pochválil, mám z toho docela dobrý pocit".

Přichystal měl podle původních plánů zimu trávit spíše s juniorkou, nakonec ale áčku vypomáhá opravdu hojně. "Jsou nějaká zranění, máme málo hráčů, takže chodím hodně. Jak to bude dál, to nevím a neřeším. Snažím se, abych v áčku zůstal, jestli to tak bude nebo půjdu na hostování, to se ukáže," vzhlížel do budoucnosti s tím, že osobně by v případě hostování preferoval druhou ligu.

Podzim strávil Přichystal v lize třetí, konkrétně ve Vyškově - snahu o herní posun mu ovšem narušilo zranění. "Ze začátku jsem nějakou dobu hrál a hrálo se mi perfektně. Pak bohužel přišel prasklý meniskus, dva a půl měsíce jsem byl mimo a do hry se dostal zase až na konci podzimu. Do té původní formy jsem se nestihl vrátit."

I proto vnímá autor šestnácti gólů v loňské sezoně juniorky zimní přípravu jako další krok vpřed. "Těch čtrnáct dní mi dalo hodně. Začal jsem se chystat už koncem minulého měsíce, abych se po zranění dostal do kondice. Je to chvílemi docela makačka, ale zvládnout se to dá. Stejně jako zima, musíme se jen více obléct, jinak je to pohoda," dodává Přichystal.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...