Trenér Kotal hodnotí utkání s Opavou

Trenér Kotal hodnotí utkání s Opavou

V y š k o v - Poslední zápas skupinové fáze Tipsport ligy Brňané nakonec zvládli, Opavu ve Vyškově porazili 2:1. Soutěž tak zakončí se čtyřmi body na druhé či třetí příčce skupiny C. Jak duel viděl trenér Kotal?

Ten si před utkáním výhru na zakončení kondiční části přípravy přál. "Ale je nutno uznat, že jsme dnes měli štěstí. Soupeř několikrát nastřelil tyč, v jednom případě dokonce třikrát po sobě," připomněl hektické momenty ze druhé půle. "Na druhou stranu jsme si gól dali v podstatě sami, po výborné spolupráci gólmana a stopera. Jsem rád, že se utkání povedlo Kubovi Přichystalovi, který jeden gól dal a na druhý nahrál, výbornou přihrávku u vítězné branky měl Weber. Mladí hráči mě dnes uspokojili víc než starší, berme to tak, že tímto skončil dvoutýdenní kondiční blok," zmínil Kotal fakt, že od pondělka se formát přípravy změní.

Brno čekají v týdnu pravděpodobně tři zápasy (s Dunajskou Lužnou ve VUT, v Karviné a o víkendu zápas s moravským účastníkem Tipsport ligy, místo a soupeře upřesníme). "Více se budeme věnovat herní stránce a věřím, že se dohromady dají lehčí marodi - Radek Buchta, Standa Vávra, Michal Škoda. Mužstvo se zase doplní, abychom byli připraveni na další utkání."

V týdnu také končí testy Lotyše Timofejevse a bude nutné řešit, co dál. "Rozhodnutí ještě nejsme. Olegs je spíš průměrný hráč, já zejména na cizincích hledám nějaký nadstandard. Nestojí to tak, že by zklamal, v tréninku pracuje dobře, s únavou se také popral. Je to otázka kvality, na postu pravého obránce máme Kubu Šurala a potřebujeme to mít zdvojené, přičemž alternace během podzimu ideální nebyly," pokračoval Kotal.

Co se případného posílení kádru týče, to Kotal nevyloučil. "Uvidíme, něco rozjednané je. S vedením máme dohodu, nejde jen o obranu, bota nás trochu tlačí i v útoku, podle toho, kdy bude moci naskočit Jakub Řezníček. Upřednostňovat ale budeme kvalitu, musíme být přesvědčení, že nám hráč pomůže," komentoval případné rozšíření kádru kouč. Naznačil také, že Janoščin či Přichystal si svými výkony řekli o šanci pro soustředění v Turecku.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...