Potřetí do Vyškova - v Tipsport lize nás čeká Opava

Potřetí do Vyškova - v Tipsport lize nás čeká Opava

B r n o - V sobotu 16. ledna absolvuje Zbrojovka třetí zimní test, znamenající zároveň poslední utkání v zimní Tipsport lize. Na vyškovské umělce nám bude od 11 hodin soupeřem Slezský FC Opava.

Brňané získali ve dvou zápasech jediný bod, Opava zatím hrála pouze se Zlínem a podlehla po boji 2:3. Ve druhém přípravném zápase podlehli Opavští Ruchu Chorzów 1:2. Ani jeden z týmů již nemůže postoupit do Final Four.

V kádru soupeře, se kterým se Brno potkalo naposledy ve druhé lize (doma 0:1, venku 4:1), nalezneme známá jména - Josef Dvorník, Dominikové Simerský a Duda, donedávna tu působil Zbyněk Pospěch. A na lavičce udílí pokyny Ludevít Grmela, asistent kouče Baránka. "Už jsem s ním o utkání mluvil," pokyvuje Václav Kotal, který se s Grmelou v Brně krátce potkal.

Brněnský kouč tentokrát nenasadí - tak jako v předcházejících případech - dvě jedenáctky. "Drobné problémy mají Stanislav Vávra, Michal Škoda a Radek Buchta, pro tento zápas mají volno. K dispozici již nebudou reprezentanti Tomáš Brigant a Martin Chrien. Posílí nás znovu dvojice juniorů Kučera - Přichystal, někteří hráči tak zápas odehrají celý," přešel Kotal k nadcházejícímu utkání.

Zápasem de facto skončí kondiční část přípravy, v neděli má volno celý tým. "Počasí nám vesměs přálo, stihli jsme vše, co jsme chtěli, a zatím nás nepotkalo vážnější zranění, což musím zaklepat. Příští týden už se budeme věnovat více herním věcem, samozřejmě by nebylo špatné zakončit ten první blok dobrým výsledkem," dodal Kotal.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...