Čtrnáct tréninků a dva zápasy. Nudit se tam nebudeme, říká o soustředění slovenské U21 Brigant

Čtrnáct tréninků a dva zápasy. Nudit se tam nebudeme, říká o soustředění slovenské U21 Brigant

B r n o - Ještě pár dní v zimě - a pak zamíří dvojička Brigant - Chrien na jih. O dva týdny dříve než zbytek týmu, čeká je totiž soustředění slovenské reprezentace U21.

"Skoro dvacet dní v teple. Ale neděsím se toho, spíš naopak," směje se Brigant. "Jsme s Maťem celkem rádi, že tu mlhavou zimu na nějakou dobu opustíme. Nudit se určitě nebudeme, v programu máme napsaných čtrnáct tréninkových jednotek a dva zápasy," popisuje rychlonohý záložník nabitý plán.

Během soustředění v Dubaji se mladí Slováci utkají s korejským celkem Jeonbuk Hyundai Motors (19. ledna) a Lokomotivem Taškent (22. ledna). S tímto soupeřem se Zbrojovka utkala na soustředění v Kaprunu 17. července (1:1). Odlet je naplánován na 16. ledna, Tomáš s Martinem tak přijdou o závěrečné utkání Tipsport ligy.

Návrat pak proběhne 26. ledna. "V podstatě si jen vyměníme věci a zase poletíme pryč," připomíná Brigant fakt, že 28. ledna odletí Zbrojovka do Turecka. "Se spoluhráči jsme v kontaktu, s některými hráči z Trenčína či Žiliny jsem se přes vánoční svátky potkal."

První zápas mohl být lepší

Ještě před odletem čeká na oba reprezentanty dnešní zápas se Zlínem. Tomáš Brigant do něj vstoupí s titulem první střelec roku 2016, svým gólem otevřel účet utkání s Olomoucí. "Soupeř zahrával roh, Standa Vávra byl trochu vysunutý, já hlídal odražený míč. Někdo to odkopl na levou stranu, Standa balon výborně potáhl a hráči soupeře mě nestihli zachytit, takže při zakončení jsem už měl jednoduchou práci," popisoval Tomáš svou trefu.

Duel nakonen skončil remízou. "Jasně, byl to první zápas po týdenní dřině, ale přesto si myslím, že to mohlo být lepší. Fyzicky to bylo v pohodě, i šancí jsme pár měli, ale neproměnili jsme je. Ani komunikaci s Timem (Olegs Timofejevs) jsme ještě nevyladili ideálně, věřím, že už to bude jen lepší," doufá.

Brigant naskočil do utkání z pravé strany. "Dřív jsem nad tím možná až moc přemýšlel, ale teď už jsem si zvykl a je mi to jedno, sedí mi oba posty, pravý i levý kraj. Stejně to mám v reprezentaci, kde také nastupuji na obou stranách," zakončil jednadvacetiletý hráč.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...