Výsledek je do odvety hratelný, těší Kotala po úvodním utkání osmifinále

Výsledek je do odvety hratelný, těší Kotala po úvodním utkání osmifinále

B r n o - Zbrojováci odjížděli do Plzně s cílem vytvořit si dobrou pozici pro prosincovou odvetu. Tím se konečná těsná porážka 1:2 jeví být. Jak viděl utkání trenér Kotal?

"Bylo jasné, že Plzeň se na nás připraví lépe, než posledně, a bude nám chtít oplatit ligovou prohru. Počítali jsme s tím a připravovali hráče na to, že budeme pod tlakem. Splnili jsme základní cíl, kterým bylo vstřelit branku. Jsem rád, že se to klukům po změně stran podařilo, výsledek 2:1 je do odvety určitě hratelný a jsem přesvědčený, že se kluci budou chtít doma o výsledek poprat," shrnul kouč krátce po utkání jeho průběh.

Zbrojovka předvedla výrazně odvážnější výkon, než jakým se na plzeňském pažitu prezentovala na jaře. "I přesto ovšem bylo v naší hře velké množství ztrát druhých míčů. V situaci, kdy můžeme založit protiútok, ztratíme hned druhý míč, což je s tak kvalitním soupeřem problém. Plzeň umí okamžitě vyrazit do nebezpečného protiútoku a když ztratíte míč v přechodové fázi, nemáte protihráče pokryté tak dobře, jako při postupném útoku," zmínil Kotal hlavní nedostatky.

"I proto nám - hlavně v první půli - hrozilo největší nebezpečí z protiútoků. Tím větší škoda je, že inkasovaný gól padl po naší chybě a připravili jsme jej soupeři sami," mrzela Kotala úvodní branka.

V celkovém náhledu na zápas ovšem může převládat spíše spokojenost. "Asi jen těžko by se dalo předpokládat, že po domácí výhře uspějeme v krátkém sledu s takovým soupeřem i venku. Jsem rád, že jsme vstřelili branku, což může být důležité. Pohárová matematika je jasná, doma nám teoreticky stačí takový výsledek, jaký jsme uhráli v lize, abychom postoupili. Pokud by se to povedlo, byl by to velký úspěch. My pro to uděláme vše, co bude v našich silách," slíbil Kotal.

Ze zápasové nominace vypadl těsně před utkáním smolař Aleš Schuster. Jeho zdravotní stav by mělo upřesnit dnešní vyšetření.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...