"Dvacítka" opět remizovala s Nizozemskem, Šural odehrál celý zápas

B r n o - Srbská dnes hostila druhý přípravný zápas reprezentační "dvacítky" s Nizozemskem. I tento duel skončil nakonec remízou 2:2, stejně jako ve středu soupeř srovnal v nastavení. Zbrojovák Jakub Šural odehrál na kraji obrany celý zápas a přihrál na první gól.

Zápas měl oproti středeční bitvě opatrnější úvod, oba soupeři se na zmoklém brněnském trávníku hledali. Nudu ovšem rázně zahnal v 7. minutě Erik Puchel, který se rychlostí expresu prosmýkl po levé straně a trefil tyč nizozemské branky.

Český tým dávkoval své šance v desetiminutových intervalech. Suchan nejprve míč do sítě neprotlačil, po půlhodině hry už se ale zhruba tisícovka diváků radovala. Po Šuralově příhře se do střelecké pozice probil Szotkowski a otevřel skóre utkání.

Záznam utkání k prohlédnutí zde.

Vedení ovšem národnímu týmu nevydrželo dlouho. Pět minut před pauzou neuhlídala obrana po rohovém kopu Kettinga a bylo srovnáno. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

Po změně stran oživily oba týmy hru střídáním, v případě domácích se to nadmíru vyplatilo. Zejména útočník s brněnskou minulostí Jakub Yunis rozvířil obranu Oranjes. Po hodině hry využil Puchelova pobídnutí a hlavičkoval - ke škodě své i spoluhráčů jen doprostřed branky. V 72. minutě už ale bylo lépe - přímý kop do vápna obrana soupeře nezpacifikovala a Yunis vrátil domácím vedení.

Svěřenci kouče Svědíka měli několik možností, jak náskok navýšit. Nejblíže ke gólu byl Hykel, který ale v gólové šanci netrefil míč ideálně. A přišel trest. Nemravovo podklouznutí ještě nemělo fatální následky, v nastavení se ovšem dnes podruhé prosadil Ketting a rozhodl o tom, že i druhé utkání obou soupeřů skončí remízou 2:2.

ČR U20 - Nizozemsko U20 2:2

Branky: 2. Szotkowski, 77. Yunis – 40. Ketting, 90. Ketting.

Rozhodčí: Machálek – Peřina, Vysloužil.

Žlutá karta: 38. Lely (NED).

Diváci: 1026.

ČR U20: Nemrava – Šural, Šíša (71. Řezáč), Toml (C), Takács, Kulhánek, Puchel, Szotkowski (60. Yunis), Moravec (60. Jankto), Sadílek, Suchan (75. Hykel). Trenér Svědík.

Nizozemsko U20: Verrips – Bai Kamara, Van Der Lely, Ouwejan, Zivkovic (61. Van Croy), Celik, Mirani (C), Ketting, Spierings, Kastaneer, Vaarnold. Trenér Reynierse.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...