Na Jakuba Řezníčka čeká specifický zápas - míří do rodné Příbrami

Na Jakuba Řezníčka čeká specifický zápas - míří do rodné Příbrami

B r n o - Jakub Řezníček odehrál na příbramském trávníku nespočet zápasů v dresu domácího celku. Jako host se sem ovšem vrátí po třech letech - tentokrát v barvách brněnské Zbrojovky. Jak se na utkání těší?

Naposledy se v Příbrami představil jako člen hostujícího souboru v roce 2012, to ještě hrával za České Budějovice. "Bude to trošku speciální, přece jen jsem se tu narodil a dlouho tady hrál. Na kluky se těším, ale jinak to beru jako každý jiný zápas a doufám, že jej zvládneme co nejlépe," vykládal Jakub před dnešním odpoledním tréninkem.

Kádr Příbrami se za necelý rok, kdy je brněnský útočník pryč, obměnil jen částečně. "Těch kluků, které znám dobře, je opravdu hodně. Tomáš Pilík, Pepa Hnaníček, Roman Bednář a další, ani je nemůžu jmenovat všechny. Příbram je specifický, rodinný klub, znali jsme se všichni dobře," vzpomíná Řezníček.

Rodina fandí Brnu, kamarádi Příbrami

Ten bude mít na utkání poměrně početné obecenstvo. "Manželka už v Příbrami je, dorazí i další členové rodiny, třeba mamka z Prahy. Bude to takový rodinný víkend," usmívá se autor pěti letošních tref. Otázkou je, komu budou všichni vlastně fandit. "Rodina a nejbližší budou přát Brnu. A kamarádi? Ti budou chtít, aby vyhrála Příbram a já dal gól," myslí si Jakub.

Pro něj se návrat na rodnou hroudu trochu protáhne. "Budeme tu zůstávat, jsem domluvený s trenérem, že dorazím až na úterní trénink. Malou čeká očkování, budu moci vyřešit i další nezbytnosti."

V jakém rozpoložení Jakub následné dny stráví, to ukáže až sobotní zápas. "Opět nebude hrát Zavoš, takže na nás zkušenějších bude větší zodpovědnost. Ale s Plzní jsme to zvládli a věřím, že to zvládneme i teď."

Vzhledem k nemoci Pavla Zavadila je Kuba také jediným hráčem z kádru Brna, který Příbramí prošel. "Kluci určitě počítají s tím, že v případě dobrého výsledku koupím něco do kabiny, to je jasné," potvrdil aktuálně nejlepší střelec Zbrojovky, že v případě úspěchu hráče nemine něco na zub.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...