PREVIEW: Zbrojovka míří do Příbrami, udrží se v horní polovině tabulky?

PREVIEW: Zbrojovka míří do Příbrami, udrží se v horní polovině tabulky?

B r n o - Po euforii, která ve Zbrojovce zavládla po výhře nad mistrovskou Plzní, máme před sebou další ligové kolo. Brněnští fotbalisté míří do středních Čech, kde se proti nim postaví místní Příbram. Naváže Zbrojovka na výborný výkon proti Viktorii a upevní si pozici v horní polovině tabulky?

Utkání, hrané v Energon Aréně, má výkop v sobotu 31. října v 17 hodin.

Blýská se Příbrami na lepší časy?

Příbramští se ve třetině soutěže nenacházejí v optimálním rozpoložení. Svěřenci kouče Tobiáše mají na kontě třináct bodů a okupují jedenáctou příčku. Středočeši za poslední měsíc dvakrát schytali čtyřbrankový příděl od Sparty a Boleslavi, v posledním kole ovšem dokázali zvítězit v Ostravě a uspěli také v prvním pohárovém utkání.

Příbram, která by ráda navázala na loňský povedený ročník, disponuje poměrně silným kádrem. O pomyslný trůn pro krále střelců se zatím dělí hned tři fotbalisté - záložník Tomáš Pilík a útočná dvojice Bednář, Rezek. Zmíněné trio má na kontě po čtyřech trefách. V záloze ještě najdeme třígólového Hnaníčka nebo také Davida Štípka. O místo v bráně bojují Boháč, Švenger a Hruška. Většinu utkání zatím odchytal poslední jmenovaný. Na vše dohlíží ostřílený kapitán Zápotočný, kádr je doplněn mladými dravci.

Vzájemné zápasy

Co se týče vzájemného měření sil, patří Příbram spolu s Jihlavou do škatulky "doma ano, venku ne". Poslední bodový úspěch z příbramské půdy byste ve statistikách z posledních let hledali marně, datuje se do roku 2008. Doma naopak Zbrojovka dokáže vítězit.

Blízko k bodovému zisku měli Brňané na sklonku minulé sezony, kdy čtvrt hodiny před koncem srovnal Hyčka na 2:2. Nebylo to bohužel vše, v závěru si důrazný Fořt ve vápně naskočil na centr a zhatil tak brněnské naděje.

Bez Paška a Zavadila

Trenér Kotal se v sobotu bude muset obejít bez Pavla Zavadila, který ještě není zcela fit. Horší situace je u Davida Paška, který s největší pravděpodobností už do podzimní části nezasáhne. Celý rozhovor s trenérem Kotalem naleznete zde.

Prolomí Zbrojovka prokletí a přiveze konečně z hornického města nějaké body? Moudřejší budeme v sobotu po skončení utkání!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...