VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Plzní

VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Plzní

B r n o - Zápasy s Plzní či Spartou jsou velkou výzvou nejen pro hráče, ale i pro trenéry. Vymyslet recept na překonání elitních mužstev SYNOT ligy není snadné. První letošní opravdu velký zápas čeká v neděli na Zbrojovku - od 16 hodin hostí Plzeň.

K utkání jsme nachystali projekt s výmluvným názvem Vyprodáme Srbskou?! Více o něm si můžete přečíst v samostatném článku.

Trenér Zbrojovky Václav Kotal se na konfrontaci s mistrem těší pochopitelně také. "Začíná nám série náročných zápasů, ve kterých lze bodový zisk považovat za úspěch. Věřím, že se na to těší i kluci, připravovali jsme se na to celý týden. I návštěva by měla být vyšší, než normálně. Pro úspěch chceme udělat vše," tlumočí kouč odhodlání kabiny bojovat.

V rámci pilné přípravy se borci Zbrojovky dokonce zúčastnili i kurzu vaření (více zde). "Zaměstnanci centra Kuliner plus nám nabídli různé recepty na překonání obrany Plzně. Věřím, že to klukům něco dalo a v neděli to ukáží," komentoval s úsměvem kouč.

A jaký recept konkrétně na Plzeň může platit? "Je nám jasné, že to bude nesmírně těžké, vždyť Plzeň v posledních třech zápasech dala deset gólů, zatímco naše defenziva doma inkasovala třikrát s Jabloncem a čtyřikrát s Teplicemi. To jsou mementa, zápasy, které nás musí varovat. Musíme být maximálně koncentrovaní, nesmíme chybovat. A důležitou podmínkou úspěchu je také zvýšení efektivity, deset branek za třetinu ligy, to je velmi nízká produktivita," má jasno Kotal.

Inspirací loňský podzimní zápas, konkrétně první půle

Zkušený kouč si nemyslí, že by s týmem Plzně měla zamávat včerejší prohra ve Vídni. "Mají hodně široký kádr, ve Vídni nehrál Procházka, od začátku nenastoupil Kolář... Nastoupí ti, kteří budou mít chuť, a vzhledem k blížícímu se souboji se Spartou je jasné, že Plzeň potřebuje vítězit. Očekávám, že bude hrát hodně ofenzivně, my se chceme pokusit je překvapit z protiútoků," naznačil Kotal.

Hrát proti Plzni vyloženě otevřenou hru? Nebo zuřivě bránit? Toť dilema. "Soustředit se jen na obranu nejde, to by bylo čekání na smrt. Na druhou stranu otevřený fotbal hrál proti Plzni Zlín a prohrál 2:4. Jejich efektivita je prostě vysoká. My se chceme inspirovat třeba loňským zápasem, kdy jsme po půli vedli 2:1, pak jsme se bohužel nevyvarovali chyb. Zlín každopádně ukázal, že překonat obranu soupeře lze. Připravujeme se na to, abychom byli nebezpeční, a věřím, že se nám to povede realizovat," doufá kouč.

O sestavě příliš mluvit nechtěl, ani nemohl. "Do utkání zbývají dva dny, řešíme několik otazníků, lehčí zranění. Do neděle se může mnoho změnit. Mimo jsou nadále Zoubele a Schuster, lehčí problémy měl znovu Vávra, nastoupit nemůže Chrien," prozradil jen.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....