Líšeň překvapivě podlehla Vracovu

Líšeň překvapivě podlehla Vracovu

Lídr Moravské divize D doma nezvládl zápas s posledním Vracovem a prohrál 1:2. Za Líšeň nastoupili čtyři Zbrojováci.

Domácí byli od úvodu v tlaku, Kunc šel dokonce sám na brankáře, avšak trefil jenom tyč. Soupeř přijel oslaben o 2 hráče vyloučené v předešlých utkáních, na lavičce měl jen 2 hráče na střídání, přičemž jedním byl z nouze vedoucí vracovského mužstva. To se po většinu prvního poločasu bránilo, ale Líšeň se gólově prosadit nedokázala.

Druhá půle začala v podobném duchu, ovšem hrubá chyba líšeňské obrany i brankáře umožnila jít Vracovu do nečekaného vedení - 0:1. Líšeňský tlak však i nadále pokračoval a Šudomovi se zanedlouho podařilo srovnat na 1:1. Po dalším zkratu v brněnské obraně se dostal podruhé do výhody Vracov - 1:2. Lídr divize zklamal, nedokázal zužitkovat ani krátkou přesilovku a překvapivě, ač po zásluze, prohrál s posledním Vracovem 1:2.

Ze Zbrojovky odehráli v dresu Líšně celé utkání brankář Václav Hladký, dále Petr Buchta, Alois Hyčka a Tomáš Kunc.

V příštím kole čeká Líšeň brněnské derby na hřišti Bohunic. Hraje se 3. listopadu 2012 od 14:00

SK Líšeň - FC Vracov 1:2 (0:0)
Branky:
63. Šudoma - 58. Loprais, 66. Eliáš.
ŽK:
ČK: 85. Zýbal.
Rozhodčí: Beneš - Žilka, Stehlík.
Líšeň: Hladký - Čampa (C), Široký, P. Buchta, Drábek - Lisický (52. Šudoma), Pecha, Nosko, Hyčka (75. Buc) - Oprchal, Kunc. Trenér: Bohumil Smrček.
Vracov: Zálešák - Pavlas (68. Kozák), Vybíral, Šenk, Procházka - Eliáš, Presl, Březina, Kudlík - Zýbal, Loprais. Trenér: Karel Lejsal st.

Ohlasy trenérů:

Bohumil Smrček (SK Líšeň): "Promarnili jsme v začátku utkání tři vyložené šance a tím jsme soupeři výrazně pomohli. Po druhé inkasované brance, která přišla opět po hrubce, jsme se dostali spíše do křeče. Důvod porážky vidím především v naší neschopnosti v útočné fázi. Před vápnem jsme hráli do šířky. Báli se kolmé přihrávky a když jsme stříleli, tak spíše nepřesně. Brankáře jsme prakticky přes velký tlak moc neohrozili."

Karel Lejsal st. (FC Vracov): "V Brně jsme neměli co ztratit. Hráli jsme uvolněně a první poločas přestáli bez úhony. Po změně stran jsme si víc troufali a povedlo se po chybách soupeře dát branky. Škoda, že jsme soupeři umožnili krátce po naší první brance chybou Pavlase vyrovnat. Body z Líšně jsou velice cenné, ale přispěli jsme k tomu naší dobrou hrou. Kluci se při absenci několika hráčů semkli a předvedli bojovný výkon."

Poznámka: 18. února 2013 oznámilo vracovské vedení, že se z Divize D odhlašuje. Tímto je tento zápas anulován. Jelikož bylo utkání regulérně odehráno, hráčům se započítávají statistiky z tohoto střetnutí.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...