Trenér Kotal po remíze v Ďolíčku

Trenér Kotal po remíze v Ďolíčku

P r a h a - Tři zápasy na lavičce Zbrojovky v Ďolíčku - tři remízy. Taková je bilance kouče Václava Kotala po sobotním nerozhodném výsledku, který přinesl do kasičky Zbrojovky čtrnáctý bod.

Přitom k tomu, aby Brňané zakončili první třetinu soutěže výhrou, stačilo relativně málo - udržet stav 1:0, který zařídil Milan Lutonský v 75. minutě. "Ale paradoxně to pro nás bylo pomalu neštěstí. Do té doby soupeř ve druhé půli nebezpečné šance neměl, po gólu přišly hned tři. Naštěstí proměnil jen jednu a my můžeme být rádi, že utkání skončilo remízou," komentoval Kotal na pozápasové tiskovce.

Příčin toho, že Zbrojovka tak záhy - po třech minutách - inkasovala vyrovnávací gól, je podle kouče víc. "V takových momentech je důležitá zkušenost hráčů, jejich schopnosti pracovat s míčem, soupeřem a prostorem. Náš hráč mohl míč zpracovat na prsa a založit akci, neboť nebyl atakován - místo toho odehrál míč hlavou do autu, po němž padl vyrovnávací gól," rozebíral.

Již před zápasem bylo zřejmé, že Klokani udělají pro kýženou první výhru maximum. "Věděli jsme, že budou aktivní dopředu, enormní snahu vyhrát deklarovali dlouho předem. Chtěli jsme toho využít, ale řadu posbíraných a získaných míčů jsme místo nebezpečných akcí zase záhy ztratili. V první půli se nám nedařilo slibné akce dotahovat do finální fáze. Bylo to spíš o bojovnosti," naznačil kouč, že fotbalovější byl rozhodně druhý poločas, ve kterém se urodila většina šancí - a také oba góly.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...