Kotal po obratu: Gól kluky zdravě naštval

Kotal po obratu: Gól kluky zdravě naštval

P r a h a - Zase dva Řezníčkovy góly, zase tři body. Zbrojovka na Julisce vydřela první venkovní výhru sezony a přání trenéra Kotala se tak splnilo - mužstvo navázalo na předchozí utkání se Slováckem.

Druhý zápas za sebou Brňané vyhráli naposledy v březnu, od té doby na venkovní vítězství čekali. Ani bitva na Dukle se v první půli nevyvíjela podle představ. "Věděli jsme, že soupeř je doma silný, porazil i Plzeň. Připravovali jsme se na jejich kombinační hru, dařilo se nám eliminovat přednosti tvořivých hráčů, přesto jsme po půli poměrně nepochopitelným způsobem prohrávali. Jsem rád, že se kluci zdravě naštvali, ve druhé půli podali velmi dobrý výkon a zaslouženě zvítězili," zahájil Kotal pozápasovou tiskovku shrnutím průběhu utkání.

Přítomné novináře nejvíce zajímal trenérův názor na první gól Dukly. "Musím zopakovat, že podobné situace je problém hodnotit z lavičky. Martin nám říkal, že to gól nebyl, že se míč odrazil od tyče do hřiště. Měli jsme i podobné informace od lidí, kteří to sledovali u obrazovek. Jak už jsem řekl, kluky to zdravě naštvalo a druhá půle byla o něčem jiném," pokračoval kouč.

Příčin změny projevu bylo samozřejmě více, nešlo jen o naštvání. "V první půli jsme ztráceli druhé, třetí míče, nedostávali se do kvalitní finální situace. Po změně stran jsme se prosazovali do vápna, dostávali se k centrům a dařilo se nám je realizovat," liboval si Kotal, který Duklu na brněnské lavičce porazil již podruhé.

Hráči dostanou volno

Zbrojovka pocit křivdy zažila letos i ve Zlíně, tentokrát ovšem měla na napravení více času. "Říkali jsme si, že přece nemůžeme takovým gólem prohrát podruhé. Je skvělé, že se to povedlo takhle, ve Zlíně už jsme s tím nic dělat nemohli," usmál se Kotal.

Poslední dotaz směřoval na produktivitu Jakuba Řezníčka. "Jakub v první půli nebyl dobře doplňován zbytkem týmu, což souviselo s naší hrou. Přicházeli jsme o míče. Ve druhé půli už měl centrů dostatek, má výbornou koncovku a prokázal to," řekl Kotal na adresu čtyřgólového útočníka.

Hráči Zbrojovky dostanou odměnou za vítězství v pondělí volno, na trénink se tedy sejdou až v úterý. V sobotu 3. října je od 15 hodin čeká souboj s Teplicemi.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...