Škoda o své trefě: Gólman s tím už moc dělat nemohl

Škoda o své trefě: Gólman s tím už moc dělat nemohl

K r o m ě ř í ž - Vydařené střídání. Michal Škoda přišel během pohárového utkání v Kroměříži na hřiště ve 46. minutě a jen deset minut mu trvalo, než se gólově prosadil. Jeho trefa byla nakonec jediná, a tutíž vítězná.

Škoda nastoupil tradičně na levém kraji zálohy a v 56. minutě uklidil do sítě Zavadilův centr. "Poslal jsem z levé strany přetažený centr, balon se dostal k Pavlovi, který poslal krásný centr zpět na zadní tyč. Já přeskočil obránce a zakončoval jsem v podstatě do prázdné brány," popisoval Škoda.

Překonal tak gólmana, se kterým během své první brněnské sezony sdílel jednu kabinu - Radka Petra. "Před zápasem jsme se stihli jen pozdravit, říct si, co a jak, prohodit pár vět. S gólem samotným už moc dělat nemohl, byl na přední tyči a neměl šanci se přesunout."

Škoda byl ve druhé půli poměrně hodně vidět, žádná další akce už ale gólem neskončila. "Je možné, že s postupující dobou byl soupeř unavenější, na levou stranu mi přišlo pár dobrých míčů, ale nic se neujalo. Ze začátku mi ty centry létaly hodně špatně, dvakrát jsem to kopl kamsi za branku, pak už se to zlepšilo. I gól nám pomohl. Hlavním pozitivem je postup, Kroměříž hrála dobře a v poháru se překvapivé výsledky rodí často," připomněl Škoda výsledky Slovácka, Teplic, Slavie a Baníku. Ostatně i Brno se z této soutěže za poslední tři roky dvakrát poroučelo poměrně záhy.

Nyní čekají na Zbrojovku dva tréninky a sobotní bitva na Julisce. Na hřišti pražské Dukly Michal nastoupil dvakrát, ani jednou nebodoval - Zbrojovka zde ovšem v doposud posledním utkání dokázala uzmout bod. "Času mnoho není, ale síly nabrat stihneme. Od čtvrtka se budeme chystat tak, abychom zápas zvládli co nejlépe," věří v úspěch autor dvou ligových a jedné pohárové trefy.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...