Další pohárová výzva - Zbrojovka míří do Kroměříže

Další pohárová výzva - Zbrojovka míří do Kroměříže

B r n o - Brněnská Zbrojovka vyráží na další pohárovou misi, n programu je třetí kolo MOL Cupu. Po výhře ve Velkém Meziříčí se nám do cesty postaví další celek z MSFL - Hanácká Slavia Kroměříž. Utkání na hřišti soupeře odstartuje ve středu v 18 hodin.

Kroměříž je aktuálně v tabulce sedmá, i díky dvojici výher z minulého týdne. Jedna z nich se zrodila v Líšni, utkání osobně sledoval i trenér Zbrojovky Kotal. "Kroměříž předvedla dobrý výkon. Je jasné, že nás v domácím prostředí čeká nepříjemný soupeř, který v poháru nemá co ztratit. Pokud nebudeme schopní rychle rozhodnout, můžeme se dostat do problémů. Věřím, že k tomu přistoupíme zodpovědně a postoupíme do dalšího kola," řekl Kotal k nadcházejícímu utkání.

Nominace k němu by měla být podobná, jako pro sobotní ligový duel se Slováckem. "Melichárek k dispozici ještě nebude. V pondělí nastoupili za juniorku tři hráči, kteří proti Slovácku nehráli od začátku, předpokládáme tedy, že příležitost dostanou zbylí tři," podotkl kouč k sestavě. Trio vyslanců mu včera na Srbské udělalo mimochodem radost. "Hráli s lídrem tabulky, Malík s Weberem přispěli k udržení čistého konta a Klán jeden gól dal a na další nahrál. Jsem rád, že juniorce pomohli."

Nálada v kabině je už zase o fous lepší, Zbrojovka po dvou prohrách zabrala a proti Slovácku předvedla zejména ve druhé půli solidní výkon. "Ve středu se soupeř bude chtít ukázat, má ve svém středu Petra, Kršku či Hromka, kteří prošli Zbrojovkou. Nadále ale platí, že takový zápas si můžeme zkomplikovat hlavně my sami. Věřím, že k tomu nedojde," zadoufal Kotal.

Radek Petr ve Zbrojovce chytal po návratu do nejvyšší soutěže, v sezoně 2012/13 se v bráně objevil jedenáctkrát. Vyškovský rodák Jan Hromek v Brně válčil během druholigové anabáze, třikrát se zapsal mezi střelce. David Krška v Kroměříži v této sezoně hostuje, naposledy hrál za brněnskou juniorku. Všichni tři naskočili do posledního utkání, v němž Kroměříž zdolala Otrokovice 2:1.

Při letmém pohledu do historie spatříme jedno memento - v sezoně 2010/11 Brňané s Kroměříži vypadli ve čtvrtfinále po výsledcích 1:2 a 0:1. Jan Hromek tehdy v dresu Kroměříže vsítil jeden gól, do odvety zasáhl i David Pašek.

Cena vstupenek: Dospělí 50 Kč, mládež (15 až 18 let) a důchodci 25 Kč, děti a ženy vstup zdarma. Mapa zde.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...