Dvanáctý zápas sezóny odehraje Zbrojovka v Mladé Boleslavi

Dvanáctý zápas sezóny odehraje Zbrojovka v Mladé Boleslavi

B R N O - Ještě více než týden zbývá do dalšího domácího utkání Zbrojovky. Ta se na domácí půdě svým fanouškům představila naposledy 7. října. Než bude odehrán domácí zápas proti pražské Dukle (4. listopadu), čeká na brněnské fotbalisty i jejich příznivce ještě jeden výjezd. V pátek 26. října 2012 se červenobílí vydávají do Mladé Boleslavi, vzájemný souboj těchto týmů startuje ve 20:15. Zápas 12. kola Gambrinus ligy vysílá Fanda.

Dvanáctá Boleslav hostí páté Brno

Letošnímu nováčkovi Gambrinus ligy se v podzimní části sezóny prozatím daří. Z jedenácti utkání zvítězila Zbrojovka pětkrát a jen třikrát prohrála, ve zbylých třech kláních remizovala. S osmnácti body je tak na páté příčce tabulky. Mladá Boleslav je na tom o sedm míst a sedm bodů hůře – vyhrála tři zápasy a šest jich prohrála. Středočechům se navíc nedaří ani v poslední době, z posledních tří kol vytěžili jen jeden bod za remízu 2:2 na Bazalech proti domácímu Baníku. V předposledním kole podlehli na své vlastní půdě Olomouci 0:1 a v posledním utkání prohráli 2:0 v Liberci. Zbrojovce se v posledních kolech naopak daří – ve třech nedávno odehraných kláních získala šest bodů za remízy v Olomouci a v Ostravě a domácí výhru 2:1 proti Liberci.

Teorie sice ve sportů nevítězí, ale kdyby ano, pravděpodobnějším vítězem pátečního souboje by byla Zbrojovka. Ta je lépe postavena nejen v celkové tabulce Gambrinus ligy, ale daří se jí na půdě soupeřů – v tabulce venkovních utkání je pátá. Naopak Boleslavským se na jejich Městském stadionu nedaří, v tabulce zápasů hraných na svém hřišti jsou až dvanáctí.

Postavení klubů v tabulce střelců

Ruku v ruce s postavením Středočechů v tabulce jde také produktivita tamních střelců. Nejlepší boleslavský střelec – útočník Martin Nešpor je se svými třemi góly, které vstřelil v devíti utkáních, až celkově jednadvacátý v lize. To zraněný brněnský kapitán Petr Švancara nastřílel ve stejném počtu zápasů pět branek, díky čemuž je v tabulce střelců Gambrinus ligy šestý. Stejný počet branek jako Nešpor vsítil také mladý brněnský stoper Luděk Pernica, který na to však potřeboval o dvě klání více. Stejnou střeleckou statistiku jako Pernica má další mladoboleslavský útočník Matej Sivrič.

Boleslavské osobnosti

Kapitánem Středočechů je teprve pětadvacetiletý záložník Ondřej Kúdela, který však v týmu působí již téměř čtyři roky. V mladoboleslavském kádru však najdeme i zkušenější borce, například sedmatřicetiletého útočníka Marka Kuliče či zanedlouho šestatřicetiletého beka Petra Johanu, který v české lize nastupoval za pražskou Spartu či Slovan Liberec. Před dvěma lety posílil Mladou Boleslav další ze zkušených fotbalistů, jednatřicetiletý obránce Radek Šírl, který do města automobilů přišel z plzeňské Viktorky.

Sestava Mladé Boleslavi z posledního utkání

Miller - Janíček, Johana, Dosoudil, Bořil - Kúdela (81. Bulut), Brunclík - Fillo (74. Kulič), Sivrič, Mareš (65. Štohanzl) - Nešpor.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...