Aleš Sodomka si dnes převzal cenu za druhou příčku v loňské tipovačce

Aleš Sodomka si dnes převzal cenu za druhou příčku v loňské tipovačce

B r n o - Nad tipy nijak dlouho nepřemýšlí, jedno kolo dokonce vynechal - přesto se Aleš Sodomka umístil v loňské tipovačce na celkové druhé příčce. Pro odměnu - podepsaný dres Zbrojovky - se dnes zastavil na sekretariátu klubu.

Aleš Sodomka získal 658 bodů, na prvenství mu tedy scházelo 11 bodíků - což mohlo dos dobře být ono vynechané kolo. "Jednou jsem bohužel zapomněl," usmívá se. "Nad tipy jsem nijak zvlášt nepřemýšlel, většinou mi to zabralo tak pět minut. Nic odvážného, většinou remízy, výhry 1:0," prozrazuje svůj recept na úspěch. A že je to recept funkční, to nedokazují jen loňské výsledky - letos je Aleš prozatím sedmý.

Nad tím, že by se třeba zkusil vrhnout do sázení, ale neuvažuje. "Nemám na to ani čas, ani chuť. Sem tam jsem si pro zábavu někdy zkusil, ale neláká mě to."

Úspěšný tipér už Zbrojovku sleduje dlouho. "Nějakých pětatřicet let. Poprvé jsem byl s tátou v osmi letech, vybavuju si zápasy proti Bohemce ještě s Panenkou, seděl jsem tátovi na zádech, abych vůbec viděl. Zažil jsem velké návštěvy v devadesátých letech, poslední dobou se už na stadion tolik nedostanu, času mnoho není," vykládá Sodomka.

Jeho syn Tomáš za Zbrojovku hrával v dresu staršího dorostu a juniorky, aktuálně patří Bystrci a figuruje na soupisce Tišnova. V jeho dresu zasáhl i do zatím posledního zápasu na hřišti Sparty Brno.

další články

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...