Ve třetím domácím zápase přivítá Zbrojovka FK Jablonec

Ve třetím domácím zápase přivítá Zbrojovka FK Jablonec

B r n o - Po remíze v Olomouci se Brno představí opět na domácím stadionu. Do Králova Pole míří mužstvo z Jablonce, které bylo odborníky před sezónou pasováno na jednoho z největších adeptů na titul. Tým, který na jaře na Srbské zvitězil 3:2, je poměrně poměrně nabitý hvězdami a do Brna přijíždí s velkými ambicemi.

Soupeř z Jablonce se může pochlubit širokým kádrem, plným velkých jmen. V bráně čaruje brankář Vlastimil Hrubý, obranu před ním řídí Vít Beneš společně s bývalým Zbrojovákem Luďkem Pernicou a reprezentantem Filipem Novákem. Zajímavou akvizicí v jablonecké obraně je také Španěl José Romera.

Motorem záložní řady je Tomáš Hübschmann, kolem kterého běhají například Pospíšil, Trávník nebo Crnkić. Z lavičky je připraven naskočit talentovaný Lukáš Masopust. Kvalitní je také útok, v němž o místo v sestavě bojují Wágner, Tecl a brněnským divákům známý Martin Doležal.

Nejistý start

Jabloneckým se začátek ligové sezóny příliš nepovedl. V prvním kole sice v Příbrami vyhráli, z následujících čtyř duelů ale získal zelenobílý mančaft pouhé dva bodíky. Hořkou pilulkou byla zejména prohra 1:0 v Jihlavě. Jinak tomu ovšem je v předkole Evropské ligy, kde se zatím Baumitu daří. Svěřenci kouče Šilhavého dokázali postoupit přes Kodaň, přestože doma prohráli 0:1, v dánském hlavním městě třemi zásahy zcela přebili skóre z prvního duelu a po výsledku 3:2 Jablonec postoupil do třetího předkola. Nyní už je severočeský tým krůček od historického postupu do skupinové fáze a bez šancí rozhodně není. Na hřišti Ajaxu sice Hübschmannova parta smolně prohrála 1:0 (několik zahozených příležitostí a inkasovany gól z penalty), v odvetě se ale může stát naprosto cokoliv.

Výhodou pro brněnský tým může být jablonecká únava, která se projevila například po postupu přes Kodaň v již zmiňovaném střetnutí v Jihlavě, v němž přišla porážka. Výkon ale špatný nebyl, Sevročeši pouze neproměňovali šance, což na předzápasové tiskovce zmínil i kouč Zbrojovky Kotal.

Doma stoprocentní

Zbrojovka má po čtyřech duelech sedm bodů a patří jí (po dosud odehraných zápasech 5. kola) průběžná sedmá příčka. Situace ale mohla být ještě růžovější. Brno v Olomouci po trefě Zavadila vedlo, jenže čtvrt hodiny před koncem se nechal vyloučit Michal Škoda (bude chybět dva zápasy) a oslabená Zbrojovka kapitulovala sedm minut před koncem. Co se týče domácích duelů, tam je naše mužstvo zatím úspěšné na sto procent. V konfrontaci s Baníkem bralo Brno tři body za výhru 2:1 a také Slavii Zbrojovka udolala (1:0).

Zkusme tedy navázat na předešlá úspěšná utkání a podpořit naši Zbrojovku i proti Jablonci. Výkop ja naplánován na nedělní pátou hodinu, nemusíte se ale bát přijít dříve. Naopak - včasným příchodem se vyhnete případným frontám u vchodů a turniketů.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....