Dostálek po výhře: V závěru se k nám přiklonilo štěstí

Dostálek po výhře: V závěru se k nám přiklonilo štěstí

B r n o - Juniorka Zbrojovky zvládla důležité utkání s Jabloncem, zvítězila brankami Krištofa a Štrombacha 2:1. A bylo to pořádné drama!

Rozhodnutí totiž padlo až sedm minut před koncem, kdy se po akci Ondřeje Vintra prosadil David Štrombach. "Přečkali jsme několik nebezpečných akcí a šancí soupeře, v závěru se k nám přiklonilo štěstí. Důležité bylo zejména Ondrovo zpracování a převzetí míče. Nehrál zpátky, ale šel přímočaře proti dvěma obráncům, protlačil míč a udělal sobě a Davidovi prostor. Smolně pro něj se míč odrazil právě k Davidovi, který to prostřelil a slízl tak gólovou smetanu," hodnotil klíčový moment utkání kouč.

Po této brance už minuty rychle plynuly a Zbrojovka mohla oslavit druhou letošní výhru. "V závěru to ještě malinko hektika byla, ale už jsme to zvládli udržet," těšilo Dostálka.

Do té doby se oba soupeři střídali v určování tempa hry. V první půli byla o fous lepší Zbrojovka, která se také dostala do vedení. "Martin Krištof si gól zasloužil, ze své pozice středového hráče se často dostává do finální fáze na samotný hrot, skóroval tak už na Dukle. První šanci spálil, tu druhou, kterou mu krásně připravil Tomáš Brigant, už proměnil," řekl Dostálek k první brance.

Na tabulku se podívám až po osmém kole

Ve druhé půli ovšem Jablonec hodně zlobil a nakonec po závaru srovnal. "V průběhu poločasu nám odešla přechodová fáze, ztráceli jsme míče a valil se na nás jeden útok za druhým. Tým byl přetížený a soupeř měl navrch. Před gólem jsme odvrátili standardku, ale jen k soupeři, který si těžký míč dobře připravil a ideálně trefil. Dalo se tomu určitě předejít."

Fatální důsledek to nakonec nemělo, Zbrojovka zvítězila - i s posilami z áčka, Klánem a zmíněným Brigantem. Oba odehráli dle dohody první půli, Brigant přispěl k výhře výše popsanou asistencí. "Tomáš to odpracoval velice slušně," poznamenal Dostálek. Jeho svěřenci mají v tabulce šest bodů a čeká je výlet na Slavii. Hraje se v neděli, posily z prvního mužstva tedy zůstanou tentokrát v Brně. "Bude to těžký zápas, i když abych se přiznal, ani nevím, jak aktuálně hráli. Řekl jsem si, že na tabulku se podívám až tak po osmém kole," usmíval se Dostálek.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...