Sezona začíná i staršímu dorostu, zítra se představí v Ostravě

Sezona začíná i staršímu dorostu, zítra se představí v Ostravě

B r n o - Po "áčku" a juniorce se do ligových bojů pustí i starší dorostenci, v sobotu nastoupí na hřišti Baníku Ostrava k prvnímu soutěžnímu utkání nové sezony. "Chceme skončit co nejvýš," netají kouč Wagner.

Jeho omlazené mužstvo skončilo po předloňském bronzu v uplynulém ročníku deváté. "Na jaře jsme se zlepšili, ale hlavní je, že se výrazně posunuli hráči. Někteří až do reprezentace - Kučera, později Koláčný, Zukal, Záleský s Floderem. V týmu pro letošní sezonu nám zůstává několik hráčů se zkušenostmi z loňska, ať už Floder, Koláčný, Zukal, bratři Pelikánové, Vedral nebo Jakeš, který je bohužel zraněný. Jinak se k nám posunuli kluci ze sedmnáctky," komentuje složení týmu Wagner.

Brňané startují v sobotu ve 13 hodin na hřišti, které donedávna hostilo slavné ligové boje - na Bazalech. "Skončila jedna éra, jedna slavná tradice. Uvidíme, co se stadionem bude dál," přemítá Wagner. Další zápas Brňané hrají již v úterý, v Komárově hostí od 14 hodin Plzeň. "Úterý je trochu netradiční, ale nemělo by se to opakovat, jinak zůstáváme u víkendů. V lize je oproti loňsku o dva týmy méně, pro nové kluky to jako vždy bude náročný přesun do celostátní soutěže. Někteří to vžycky zvládnou dobře, někteří později a někteří vůbec," přiznává Wagner.

Ten má po třech letech spolupráce se Slávkem Ondrou "k ruce" nového asistenta - kouče loňského týmu U15 Petra Opletala. "I pro něj to je docela skok, od žáků rovnou k devatenáctce. Není to jednoduché, ale zatím to zvládá," dodává Wagner.

Tým se pro začátek sezony musí obejít bez reprezentantů Zikla s Růskem, kteří jedou s výběrem U17 na turnaj do Maďarska.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...