O další body pojedou Brňané bojovat do Mladé Boleslavi

O další body pojedou Brňané bojovat do Mladé Boleslavi

Po úvodní domácí výhře nad ostravským Baníkem se Zbrojovka vydá k prvnímu venkovnímu utkání této sezóny. Cílem cesty k zápasu druhého kola Synot ligy je Mladá Boleslav. Zápas bude odehrán v neděli 2. srpna 2015, jeho začátek je naplánován na 17:00.

Vzhledem k tomu, že se nový ročník Synot ligy rozběhl teprve minulý týden, nemají toho oba nedělní soupeři za sebou příliš. Informace, že se na Městském stadionu v Mladé Boleslavi odehraje souboj čtvrtého týmu se šestnáctým, tak není příliš vypovídající. Rozdíl mezi oběma mužstvy je způsoben teprve prvním kolem soutěže.

Zbrojovka doma v úvodním kole Synot ligy porazila ostravský Baník 2:1, zatímco Mladoboleslavští podlehli pod Ještědem Liberci 2:4. S nejhorším skóre prvního kola jsou tak v tabulce zatím poslední a doma proti Brnu budou chtít své postavení zlepšit. Nabuzený tým trenéra Kotala však bude určitě proti.

Stejně jako se prozatím nelze rozepisovat o výsledcích týmů v letošní sezoně, nelze brát příliš v potaz ani bodování jednotlivých hráčů. I tak se ale podívejme, kdo střílel v úvodních zápasech góly. Skóre zápasu hraného v Brně otevřel ostravský Davor Kukec, záhy však vyrovnal domácí útočník Michal Škoda. Vítězný gól z penalty vstřelil pár minut před koncem utkání brněnský kapitán Pavel Zavadil.

Stejný počet gólů jako Zbrojovka vstřelila v minulém kole i Mladá Boleslav. Góly útočníka Lukáše Magery a bývalého hráče Brna Jiřího Skaláka ale na výhru v Liberci nestačily. Mladá Boleslav však před sezonou získala velezkušeného útočníka Milana Baroše, který určitě nebude chtít dlouho gólově mlčet. Otázkou zůstává, zda či na jak dlouho bývalý reprezentant do utkání nastoupí, do zápasu prvního kola jej trenér Jarolím poslal až v 75. minutě.

Pro připomenutí vzájemných zápasů Boleslavi se Zbrojovkou se podívejme do výsledků z posledních dvou sezon. Na podzim 2013 Zbrojovka podlehla domácí Boleslavi jasně 5:2, v jarní odvetě 1:1 si soupeři rozdělili každý po bodu. Na podzim 2014 se situace z předchozího podzimu téměř opakovala, pro Zbrojovku však ještě o chlup hůř - 5:1. Dobrou zprávou však je, že v prozatím posledním vzájemném klání letos na jaře zvítězila Zbrojovka na domácí půdě 1:0.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...