Statistiky - Zbrojovka byla v prvním kole hodně vidět

Statistiky - Zbrojovka byla v prvním kole hodně vidět

B r n o – I letos zpracovává společnost InStat detailní statistiky z fotbalové SYNOT ligy. V souhrnu prvního kola je hodně vidět i Zbrojovka – nejvíce z celé soutěže střílela i útočila.

V utkání s Baníkem Ostrava (2:1) statistici napočítali Brňanům dohromady 130 útoků, více jich nikdo nemá. Pro srovnání – Sparta jich předvedla 114, Plzeň 104 a Baník 77, nejméně z celé ligy.

Zbrojovka byla nejpilnější i střelecky, v sobotu vyslala nejvíce střel na branku (8) a celkem (20). Druhá příčka patří Brnu v tabulce přihrávek do pokutového území (47, první je v tomto ohledu Sparta).

V individuálních statistikách byl hodně vidět útočník Jakub Řezníček. Stal se nejfaulovanějším hráčem prvního kola, Baníkovci jej museli nedovoleně zastavit hned šestkrát. Se čtrnácti vyhranými souboji je v lize druhý.

Individuální statistiky

Kapitán Pavel Zavadil (tři střely, všechny na branku) je třetí ve statistice přihrávek do vápna (15, 9 přesných). Na osmé příčce je s osmi pasy Keresteš, devátý je Radek Buchta. Nejpilnějším střelcem Zbrojovky byl se čtyřmi pokusy Škoda (jeden z nich byl úspěšný). V počtu celkových přihrávek je Zavadil devátý (67).

V obraně byl znovu hodně platný Pavel Košťál – statistici mu napočítali 21 soubojů, 18 z toho úspěšných (v procentuální úspěšnosti nikdo nebyl lepší). Stejně tak Košťál dominoval i ve vzduchu (92 %, 12 ze 13 soubojů bylo úspěšných - opět první místo).

Miroslav Keresteš má mezi levými beky třetí nejvyšší InStat Index, na druhé straně hřiště byl Radek Buchta pátý. Pavel Košťál byl šestý mezi stopery.

Zdroj: InStat.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...