Obrat přinesl zaslouženou výhru, juniorka zahájila vítězně

Obrat přinesl zaslouženou výhru, juniorka zahájila vítězně

P r a h a - Junioři Zbrojovky napodobili "áčko" - nepoložil je první gól, dokázali skóre otočit a zaslouženě na úvod sezony zvítězili. Lišil se jen soupeř, tým kouče Dostálka loupil na hřišti Dukly. Branky vsítili Krištof a Frelih.

Zbrojováci - v sestavě s Klánem, Šuralem, Weberem či Frelihem - nezahájili utkání šťastně. Hned v úvodu totiž sudí Orel nařídil pokutový kop, Jakab jej proměnil a Dukla od 6. minuty vedla 1:0.

Odpověď mohla přijít záhy, rohový kop se ale neujal a Klán v dobré pozici na Vávru nevyzrál. Tentýž hráč mohl srovnat po půlhodině hry, kdy jeho štiplavý pokus minul tyč dukelské branky. První půli zakončil Weberův pokus nad branku.

Po změně stran předvedla Zbrojovka raketový start, za který by se nestyděli ani Rolling Stones v dobách největší slávy. V krátkém sledu pálili Kučera a Krištof, v 50. minutě už Vávra kapituloval - Štrombach skvělým způsobem prošel obranou soupeře a po jeho příhře neměl Martin Krištof těžkou pozici. 1:1.

To nabuzenému Brnu nestačilo, za dalších sedm minut zahrávali rohový kop a Boštjan Frelih se ve vápně skvěle zorientoval. Ranou o břevno poslal Zbrojovku do vedení a hned v prvním soutěžním utkání se tak dokázal gólově prosadit.

Zbytek utkání mohl přinést definitivní rozhodnutí, naděje Dukly držel vynikající Vávra. Lapil šance Štrombachovi i Kučerovi, duel tak nabídl drama až do konce. Zbrojovka nicméně výhru uhájila a Duklu dokázala porazit i v sedmém vzájemném utkání.

Juniorka zahajuje sezonu na hřišti pražské Dukly
26.07.2015 | Martin Lísal

Juniorka zahajuje sezonu na hřišti pražské Dukly

B r n o - První, druzí, třetí. Junioři zatím pokaždé skončili na stupních vítězů, dokáží to i na...