VIDEO: Trenér Kotal hodnotí vítězné utkání s Baníkem

VIDEO: Trenér Kotal hodnotí vítězné utkání s Baníkem

B r n o - Drama až do konce - do vítězného konce. Zbrojovka na úvod sezony porazila ostravský Baník 2:1, o čemž rozhodl v samém závěru Zavadil. Jak viděl zápas kouč Zbrojovky Václav Kotal?

"Tušili jsme, že to dnes bude těžké utkání, navzdory všem prognózám. Příprava je jedna věc, liga je vždy jiná, vždy těžká. Stres, náročné počasí, navíc inkasovaný gól. Cením si toho, že se hráči nepoložili a nakonec zvítězili," zahájil.

Vstup do zápasu měla Zbrojovky lepší, ale nedokázala proměnit své šance a udeřil naopak soupeř. "Vytvořili jsme si převahu, ale tak to prostě bývá - z tlaku musíte něco vytěžit, jinak si koledujete, soupeř čeká na protiútok. Ty má Baník dobré, v první půli jednou zakončil vedle, jeden pokus lapil Doležal. Naštěstí se nám po inkasované brance povedlo ještě do půle srovnat," vypíchl Kotal jeden z klíčových momentů střetnutí.

Druhá půle nabídla znovu šance na obou stranách - a nakonec vítězný gól Pavla Zavadila. "Bylo to podobné - my se snažili, tlačili do vápna, ale obrana Baníku pracovala dobře. Mají vysoké hráče, k tomu pohyblivé borce, ideální na protiútoky. Zlobili nás. Jsem rád, že jsme to utkání nakonec zvládli a v závěru strhli výhru na svou stranu," pokračoval kouč.

Zápas byl dobrou pozvánkou na další utkání, věří Kotal

Další dotaz z pléna směřoval na výkon nové posily - Jakuba Řezníčka. "Ukázal sílu, a jeho výkon půjde ještě nahoru. Dnes byl v těžké pozici, ale pracoval dobře, vybojoval spoustu soubojů. Ostatní hráči ještě musí pochopit, že mají být k němu blíž, abychom vytěžili víc z odražených míčů a Jakubova důrazu. Musíme se prostě naučit více těžit z jeho hry," vyzdvihl Kotal výkon bojovného útočníka, kterého ostatně jako hlavní hvězdu zápasu vybrali i fanoušci.

Klub si před sezonou dal za cíl lákat diváky bojovností a atraktivní podívanou. To se ve výsledku snad dnes naplnit podařilo. "Víme, že jsme na jaře nehráli dobře, chceme být lepší. Na základě rozboru hry jsme posílili, zejména příchod Jakuba by nám měl hodně pomoci. Nerad tipuju, jak skončíme, soutěž je dlouhá - chceme ale podívat co nejlepší výkony každý zápas a lákat lidi kvalitnějším fotbalem. Dnes snad odcházeli spokojení a zápas pro ně byl dobrou pozvánkou na příští domácí utkání, musíme se ještě pokusit podat maximální výkon v Mladé Boleslavi," vyhlíží Kotal další duel.

Podtrženo, sečteno - vítězný vstup do sezony po třech letech, výhra nad Baníkem po dvou letech. A prolomení střelecké mizérie z přípravy. "Kluci si uvědomili, že to mohou zlomit jedině góly. Jsem rád, že se to povedlo a věřím, že v tom budeme pokračovat," zadoufal.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...