Příprava pokračuje, Zbrojovku čekají v týdnu tři zápasy

Příprava pokračuje, Zbrojovku čekají v týdnu tři zápasy

B r n o - V sobotu turnaj v Čelákovicích, v neděli volno - a pak opět dvoufázový trénink. Hráči Zbrojovky pokračují v letní přípravě, v aktuálním týdnu je čeká hned trojice utkání.

Ještě předtím se slovem vraťme k Ministerskému poháru, kde Brňané skončili poslední. Turnaj načali remízou s Jabloncem, po které přišla "penaltová" prohra. "Utkání bylo vyrovnané, nevyvarovali jsme se chyb, po jedné z nich soupeř skóroval. Následně jsme si vytvořili dostatek šancí, v závěru se nám povedlo alespoň srovnat. Se Slavií to bylo podobné, opět nás trápila efektivita a soupeř po chybě skóroval. Tentokrát se nám už ovšem šance využít nepodařilo," zmínil prohru 0:2.

Do zápasů tentokrát zasáhli tři junioři, čtvrtý Pospíšil se tentokrát připojil k mužstvu trenéra Dostálka. Na pravém kraji obrany opět nastoupil Radek Buchta - a nevedl si špatně. "Je to jedna z variant, odehrál dobré utkání. Není to pro něj až tak nová role, v minulosti to hrával. Určitě nezklamal Lacko, on i Chrien zvýší konkurenci. Co se Škody týče, přes jeho stranu se moc nehrálo," zmínil kouč krátce výkony nových tváří.

Aktuální týden přivede Zbrojovku nejprve do Ústí nad Orlicí, kde odehraje dvojutkání s Hradcem Králové. "V pondělí a úterý trénujeme dvakrát, ve středu jednou - a čtvrtečními zápasy skončí ta kondičnější fáze přípravy. Plánujeme nasadit dvě jedenáctky, kromě Schustera a Freliha se k nám připojují marodi, uvidíme, jak na tom budou ve čtvrtek," těší Kotala fakt, že Košťál a spol. už mohou začít s tréninkem. V sobotu pak na tým čeká utkání v Nové Včelnici, soupeřem bude Táborsko.

Vyjma tvrdé dřiny si hráči i trenéři dnes mohou vychutnat fotbal i z jiné stránky - sledováním finále mládežnického EURA, do kterého se probili i "brněnští" Švédové. "Hrají poctivý fotbal, je vidět, že jsou tým. Hrají z bloku, důrazně, dokáží se prosadit. Uvidíme, jak finále dopadne - technika Portugalců versus zarputilost Švédů," hodnotí kouč.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...