Michal Škoda se po návratu z hostování uvedl gólem do sítě Myjavy

Michal Škoda se po návratu z hostování uvedl gólem do sítě Myjavy

U h e r s k ý B r o d - Jedním z navrátilců do brněnské sestavy je i útočník Michal Škoda. Naskočil do obou doposud odehraných utkání, zahrál si na hrotu i na kraji. A také vstřelil gól - proti Myjavě poslal Zbrojovku do vedení 2:1.

Neuplynula ani půlhodina hry, když vytáhlý útočník díky svému důrazu podruhé dopravil míč do sítě soupeře. "Po odkopu od naší brány Čtvrtňa prodloužil balon, povedlo se mi předskočit obránce a obstřelit gólmana," popisoval Škoda svůj první brněnský gól po návratu z hostování.

Možná i tento moment charakterizoval proměnu, kterou Škoda prošel - v Českých Budějovicích odehrál 23 ligových zápasů a vsítil tři góly. "Jsem zase o něco zkušenější, ten rok mi hodně dal. Hrál jsem i na jiné pozici, někdy zleva, někdy pod hrotem. Dá se říct, že pozice zleva mi sedí asi nejvíc, ale můžu hrát i na hrotu," prozradil hráč, který si ostatně oba posty vyzkoušel i v začátku přípravy. Proti Uherskému Brodu naskočil na hrotu, s Myjavou hrál zleva.

Návrat do Brna znamená i nutnost vyhnat z hlavy vzpomínky na nepříjemné budějovické jaro, které vyvrcholilo sestupem. "Ze začátku jara to bylo strašné, šílené. Prohrávali jsme a podle toho to pak také dopadlo, když jsme na jaře udělali snad čtyři body. Je mi líto, že Budějovice sestoupily, taky jsem se na tom podílel. Pár gólů se mi povedlo dát, ale bylo jich málo. Teď jsem v Brně a nesmím na to myslet," má jasno Škoda.

Ostatně - týdenní dřina je poměrně spolehlivý recept na zahnání takových myšlenek. "Soustředění bylo náročné, zaměřené na kondici, ale s tím se v této fázi sezony počítá. Unavení jsme, ale není to nic, co by nešlo překonat. Dá se to zvládnout," usmál se Škoda, kterého - stejně jako zbytek týmu - čeká volný čtvrtek.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....