VIDEO: Kondiční soustředění Zbrojovky je v plném proudu

VIDEO: Kondiční soustředění Zbrojovky je v plném proudu

U h e r s k ý B r o d - Letní kondiční soustředění Zbrojovky dnes pokračovalo čtvrtým dnem, na uherskobrodském trávníku měli hráči i dnes naordinovaný pestrý program. Hodně míče a hodně dřiny, tak by se dal prozatímní průběh pobytu v krátkosti shrnout.

Zbrojovákům se zatím vážnější trable vyhýbají, tréninkové dávky polykají dvakrát denně. "Drobnější šrámy jsou, ale nic vážného. Program je každý den podobný - snídaně, příprava na trénink, trénink, oběd. Po obědě siestička, odpolední trénink, regenerace, večeře a o půl jedenácté večerka," popisuje kustod Jiří Havlíček, zatímco opodál hráči právě končí trénink klasickou hrou na dvě branky.

S týmem se už chystá i pár nových tváří, se zapadnutím do kolektivu ale nikdo neměl problémy. "Matúš Lacko je pohodový, hodný klučina, Maťo Chrien taky. Je tu už taková slovenská enkláva, ale výhodou je, že kluci vesměs alespoň pár hráčů znali. Horší to má Boštjan Frelih, neznal nikoho a ne každý umí anglicky. Ale slovinština je češtině podobná, takže se učí rychle," prozradil kustod. "Zatím se mu říká Frejli, přezdívku tak trochu zdědil po Tomášovi Frejlachovi, který tu dřív působil. Už to bylo nějak zažité," smál se Havlíček. "Dobře se adaptovali i mladí Weber s Přichystalem, fotbalově jsou super, není s nimi žádný problém."

Kustod sám si mnoho klidu neužije, spolu s kolegy maséry má tradičně napilno. "Kluci se moc nezastaví, naštěstí jsou na to dva. Já, pokud mám zrovna volno, zalezu do prádelny a peru. Program je hodně nabitý, takže je to pro nás snad ještě náročnější než v zimě, ale hotel je výborný, starají se o nás skvěle. K ruce máme dokonce paní, která nás má na starosti. Majitel hotelu Josef Hamšík je reprezentační kustod a ví, co je třeba, samozřejmostí je výborná strava a regenerace," prozradil Havlíček.

Dřinu si Zbrojováci zpestřili - jak jinak - fotbalem. V sobotu nastoupili proti místnímu diviznímu celku a zvítězili 4:0. "Místní asi čekali, že je přejedeme výrazněji, ale kluci do toho šli po té nejnáročnější fázi a byli hodně unavení, navíc se prostřídali. Kromě toho stíháme sledovat i fotbalové Euro. Ne vždycky celé zápasy, ale čas se najde," doplňuje kustod. Toho zatím nejvíc zaujali lehkonozí Portugalci. "Jsou nesmírně rychlí, šikovní s míčem, technicky skvěle vybavení."

Kondiční soustředění Zbrojovce končí ve středu zápasem s Myjavou, hraje se na brodském hřišti v 17 hodin.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...