Jakub Jugas: Musel jsem se doma ukázat, aby věděli, jak vypadám

Jakub Jugas: Musel jsem se doma ukázat, aby věděli, jak vypadám

B r n o - Jakub Jugas v sobotu gólem přispěl k naději na bodový zisk, Zbrojovka ale nakonec v utkání s Jabloncem ztrátu nedohnala. Smutek z pokaženého konce sezony teď musí Jakub rychle sehnat - dnes ráno totiž míří do rakouského Kaprunu na soustředění reprezentace U21.

S výhrou v zádech by se mu pochopitelně cestovalo lépe. "Bylo to jako noc a den. Od začátku jsme dělali chyby, kdybychom je eliminovali, mohli jsme utkání zvládnout. Ve druhé půli jsme zabojovali, honili jsme ale příliš velkou ztrátu. I tak moc nechybělo, nastřelili jsme tyčku, trefovali klubko hráčů, já sám jsem měl i další šance," litoval Jugas.

On sám předvedl ve druhé půli výkon na hranici možností. Jakožto krajní obránce podporoval útok, neustále se nabízel, pálil - a výsledkem byl třetí letošní gól. "Jeli jsme na krev, na riziko. Jeden gól chyběl. Sám vím, že u prvního a třetího gólu jsem leccos mohl vyřešit lépe, ale to jsou všechno kdyby. Výsledkem je, že jsme prohráli, o čemž rozhodl už první poločas," dumal Jugas.

Výkon ve druhé půli byl alespoň mírnou náplastí na nepovedený závěr sezony. "Diváci měli po prvním poločase plné právo na nás pískat, ve druhé nás naopak podpořili. Je to všechno o nás - když divák vidí snahu, bojovnost a ochotu odevzdat naprosto všechno, podpoří nás a odpustí třeba pokažený centr. Hnali nás dopředu, škoda, že jsme se jim neomluvili ještě třetím gólem."

Pro zbytek týmu začíná krátká dovolená, Jugas spolu s Vávrou ovšem pokračují v jízdě. Už v neděli večer měli sraz v Praze, dnes ráno cestují do rakouského Kaprunu. "Letíme, přesun bude rychlý. Hotel známe, budu tam snad potřetí za poslední rok. Jen jsem zabalil kopačky a pár drobností, zbytek nafasujeme," popisoval Jugas, který se před cestou do Prahy stavil ještě v Otrokovicích. "Musel jsem se doma ukázat, aby věděli, jak vypadám."

Na poslední chvíli se rozhodlo, že talentovaný obránce nebude na srazu jediným vyslancem Zbrojovky, doplní jej Standa Vávra. "Je to výhoda. On teď pořádně neví, kde je, tak ho pohlídám. Postarám se, aby ho nešikanovali," usmíval se.

Národní tým U21 nyní čeká soustředění, dva přípravné zápasy s Ukrajinou a ještě jedno zúžení kádru. "Když se zadaří, budu s týmem až do konce června, což je i mé přání," má jasno borec, který za Zbrojovku letos odehrál nejvíc minut z celého kádru.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...