VIDEO: Trenér Kotal hodnotí utkání s Jabloncem a letošní sezonu

VIDEO: Trenér Kotal hodnotí utkání s Jabloncem a letošní sezonu

B r n o - Bodová tečka se nepovedla. Zbrojovka po výsledkově děsivé první půli sice stáhla náskok Jablonce, nakonec ale podlehla 2:3. Krátce po utkání před novináře předstoupil trenér Kotal, aby na tiskové konferenci zhodnotil průběh utkání i celé právě skončené sezony.

Zbrojovka v jarních 14 zápasech získala nakonec 17 bodů, tedy o bodík více, než v části podzimní. Zejména březen byl vydařený, Brňané se odpíchli ze dna tabulky, získali sedm bodů z devíti a kouč Kotal byl vyhlášen Trenérem měsíce. Po výhře s Jihlavou se zdálo, že by pokoření loňské bodové hranice nemělo být problémem - Zbrojovka ovšem v závěru jara vytěžila ze čtyř utkání jediný bod a tabulkou zase klesla na konečné čtrnácté místo.

O Utkání s Jabloncem

"Vzhledem k sestavě Jablonce bylo jasné, že si chtějí spravit chuť po neúspěchu v pohárovém finále. A my jim to v úvodu strašně usnadnili - Jablonec má kvalitní hráče na to, aby potrestali prohrané osobní souboje ve vlastním vápně. Za stavu 0:2 jsme mohli snížit, ale Standa Vávra šanci neproměnil a v závěru půle jsme inkasovali třetí gól. Po změně stran jsme šli trochu do rizika s touhou zdramatizovat zápas, nakonec jsme od vyrovnání nebyli až tak daleko - celkově ale Jablonec vyhrál zaslouženě."

"Výkon v první půli byl dán právě těmi souboji. A když s takovým mužstvem prohráváte záhy 0:2, je to těžké. Ztráceli jsme lehké míče, nebojovali o ně, nedokázali ani zakombinovat. Naopak jsme soupeře doslova nutili, aby kombinoval a hrál, což pochopitelně dělal. Nedokážu si teď vysvětlit, proč to tak bylo. Jablonec je silný na míči a my mu to ještě usnadnili. Souboje jsme prohrávali chvílemi až strašidelně."

O uplynulé sezoně

"Sezonu hodnotíme celkově jako neúspěch. Je pravdou, že od sedmých Teplic nás dělí pět bodů, což jsou dva zápasy - a bylo v našich silách je vyhrát. Stále mrzí například porážka s Bohemians. Málo jsme se prosazovali v útočné fázi, k čemuž se v závěru sezony zase přidaly chyby v defenzivě. Těžko pak můžeme dělat lepší výsledky. Přestávka mezi sezonami je krátká, musíme začít po dovolené co nejdříve pracovatr na zlepšení. Chyběla nám bezpečná kombinace, bezpečné zakládání útoků."

"Pozitiva závěru sezony? Já vidím jediné - přesvědčili jsme se o tom, že je potřeba posílit. To je jednoznačné. V létě nám odešli tři hráči základu, tím ale letošní sezonu nechci omlouvat. Deklarovali jsme, že v závěru sezony budeme zkoušet nové hráče, to ale nemůže být příčinou takových chyb, jaké jsme dělali v posledních zápasech, které nás stály lepší umístění."

O posilách minulých i budoucích

"Ze zimních posil se až do svého zranění dobře jevil Zoubele, určitě také Melichárek - v brance jsme se vyvarovali chyb. Radek Buchta měl dobrý úvod jara, ke konci šla jeho forma trochu dolů. Bavili jsme se o tom, sám nevěděl, proč jeho výkonnost už není taková. Lukáš Zoubele by měl normálně zahájit přípravu."

"Potřebujeme posílit a zkvalitnit kádr, a to na všech postech. S vedením jsme neustále v diskusi a věřím, že posily přivede. Na všech postech potřebujeme zvednout konkurenci. Co se týče střelce, není to otázka jen na hrotového hráče, je to i otázka vypracování gólových šancí. Zvýšit efektivitu mohou a musí i stávající hráči. Budeme samozřejmě o přestávce pracovat na tom, abychom mužstvo o efektivního hráče doplnili, bude-li možnost."

O rozestavení

"Pakliže vesměs všechna mužstva v lize hrají na čtyři obránce, máte několik možností. Přehrát je můžete kvalitou nebo taktikou. hra na tři obránce vám přináší určité taktické výhody. Nám se to loni povedlo zapracovat, post levého stopera sedl Luďkovi Pernicovi. Letos to nebylo takové, v úvodu jara jsme dělali chyby a proto jsme se vrátili ke čtyřem obráncům."

O dovolené a přípravě na novou sezonu

"Odpočívat moc nebudu. Dovolená trvá dva a půl týdne, ale jsme domluvení s vedením, že si dáme klid týden a pak se zase vrhneme do práce. Příprava je už prakticky kompletně hotová, pracovat budeme na doplnění a zkvalitnění mužstva. Já osobně se nikam nechystám. Přes sezonu není čas na nic mimo fotbal a nedostanu se domů, takže mám určité povinnosti, co se týče údržby nemovitosti."

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....