Nechtěli jsme prohrát 0:3, vysvětluje Vávra gólové dostihy v druhém poločase utkání s Jabloncem

Nechtěli jsme prohrát 0:3, vysvětluje Vávra gólové dostihy v druhém poločase utkání s Jabloncem

B R N O - Jedním z brněnských hráčů, kteří se ujali hodnocení posledního utkání letošní sezóny, byl Stanislav Vávra. Mladý útočník mluvil nejen o prohře proti Jablonci, ale i o tom, jak se těší na reprezentační dres.

Stanislav Vávra se snažil vysvětlit vývoj utkání, ve kterém Zbrojovka prohrávala 0:3, nakonec ale téměř vyrovnala: "Dělali jsme chyby, které Jablonec potrestal. Nejprve jsme se proti němu báli hrát, ale pak jsme zjistili, že i když se to vyvíjí špatně, tak dokážeme hrát i s třetím týmem tabulky. Ale tím, že jsme se ze začátku báli, přišlo potrestání v podobě tří branek v prvním poločase."

Otázkou tak zůstává, proč to v prvním poločase nešlo, když v tom druhém dokázali Brňané téměř vyrovnat. "Nevím, čím to je. Nikdo nechce prohrát 0:3, tak jsme se asi začali víc snažit. Pak jsme viděli, že to jde, a začali jsme hrát, měli jsme šance, góly, mohli jsme i vyrovnat. Poslední zápas před našimi fanoušky by to bylo příjemné," ví mladý útočník.

V čem tedy tkvěla změna hry Zbrojovky v průběhu druhého poločasu? "Dařilo se nám díky tomu, že jsme víc běhali, nabízeli jsme se. Bylo tam víc kombinací, díky čemuž jsme se dostávali i víc do zakončení."

Pro Stanislava Vávru na rozdíl od většiny jeho spoluhráčů sezóna ještě nekončí. Útočník byl totiž nominován do přípravy reprezentace na mistrovství Evropy do 21 let (více zde). "Je to moc příjemné, vůbec jsem to nečekal, takže jsem nadšený a mám radost. Doufám, že se dostanu na to závěrečné Euro. Musím pro to udělat maximum, jezdit po zadku a přesvědčit trenéra, že můžu týmu na Euru pomoct. Kouč mi dal důvěru i přesto, že se mi jaro moc nepovedlo, tak doufám, že ho nezklamu," uzavřel Stanislav Vávra ohlasy po posledním kole Synot ligy.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...