Stanislav Vávra byl dodatečně povolán do reprezentace U21

Stanislav Vávra byl dodatečně povolán do reprezentace U21

B r n o - Jakuba Jugase doplní na soustředění reprezentace U21 i další Zbrojovák - Stanislav Vávra! Náš útočník dnes dodatečně obdržel nominaci, v neděli večer už se bude hlásit v Praze a zamíří s týmem kouče Dovalila do rakouského Kaprunu.

Pro Standu je to samozřejmě velká změna - místo dovolené boj o místo na tuzemském "malém" Euru. "Neměl jsem ale žádné plány, chtěl jsem být doma v Chropyni s rodinou. Je to hodně narychlo, ale jde pochopitelně o příjemné starosti, žádné komplikace," říkal krátce poté, co se o nominaci dozvěděl.

Standa tak doplní druhého vyslance Zbrojovky - Jakuba Jugase. "Kromě Kuby tam moc hráčů znát nebudu, ještě Kubu Brabce a Jirku Skaláka. V jednadvacítce jsem zatím nikdy nebyl, vždy jen mezi náhradníky. Bude to změna, snad bude všechno v pohodě. Navíc nejdu do neznámého prostředí," řekl Vávra v narážce na fakt, že národní tým bude v Kaprunu bydlet v hotelu, který skýtá v létě zázemí i Zbrojovce.

Nejbližší dny tedy Standa stráví ve společnosti Kalase a spol., našlapaný je i realizační tým - asistentem trenéra Dovalila je Jan Suchopárek, trenérem gólmanů Petr Kouba, patronem týmu zase Radek Bejbl. Vše členové stříbrné jedenáctky z EURA 1996. "Tehdy mi byly asi tři roky, takže turnaj samotný jsem nijak nesledoval, ale ta jména samozřejmě znám. Všechno to byli páni fotbalisté, i na to se těším," pokračoval čerstvý reprezentant.

Reprezentační kádr projde v Rakousku zúžením, to ale Vávra nijak neřeší. "Jsem hlavně rád za šanci, kterou mi trenér dal. Budu se snažit a uvidíme. Je vlastně dobré, že budu pořád v zápřahu, nebudu pak muset nabírat tolik kondici. Cítím se v pohodě a uvidíme, jak to všechno dopadne," pousmál se.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...