V posledním kole letošní sezóny přivítají Brňané Jablonec

V posledním kole letošní sezóny přivítají Brňané Jablonec

Květen uběhl jako voda a s jeho koncem se blíží také konec letošního ročníku Synot ligy. V posledním, třicátém kole hostí brněnská Zbrojovka mužstvo FK Baumit Jablonec. Souboj proti třetímu týmu tabulky startuje na Srbské v sobotu 30. května 2015 od 17:15 hodin. Těšit se můžete také na bohatý doprovodný program.

Finále FAČR a 3. místo v Synot lize

Zbrojovka odehrála své prozatím poslední utkání minulou sobotu, kdy prohrála v Příbrami 2:3. Jablonečtí ve stejný den porazili ostravský Baník jasně 4:0, příliš si však neodpočinuli. Ve středu totiž odehráli finále Poháru FAČR, ve kterém podlehli Liberci až v penaltovém rozstřelu. O jediný gól Baumitu se postaral útočník Martin Doležal.

Jablonci, který v roce 2013 vyhrál český Superpohár, se letos daří. V tabulce ho najdeme na třetí příčce hned za suverénní dvojicí Plzeň - Sparta. Na ligového mistra z východu Čech ztrácí Severočeši osm bodů, na Pražany pak pět. Před čtvrtou Boleslaví má ale Jablonec vysoký bodový náskok, takže už před výkopem posledního zápasu sezóny je jasné, že v letošní Synot lize zůstane třetí.

Desetigólový Filip Novák

Obrovský podíl na letošních výsledcích Jablonce má střelec Filip Novák, který letos překonal gólmany soupeřů hned desetkrát. Díky tomuto kulatému číslu je také šestým nejlepším střelcem celé soutěže.

K výsledkům přispívá také gólman Vlastimil Hrubý, který strávil mládežnická léta právě ve Zbrojovce a do Jablonce se dostal přes Znojmo. Hrubý má na svém kontě třináct vychytaných nul. O jednu nulu více má jen plzeňský Matúš Kozáčik.

Loni lépe než letos

V loňské sezóně se sobotní soupeři střetli tradičně dvakrát. Z Jablonce si Brňané odvezli bod za bezbrankovou remízu, doma dokonce vyhráli 1:0 gólem Jana Malíka.

Zápas s Jabloncem letošní sezónu uzavírá, stejně jako ji na konci července minulého roku otevíral. V prvním kole Synot ligy vyhrál tým z Podještědí 2:0 a Brňané, kteří nedokázali ani jednou překonat gólmana Vlastimila Hrubého, tak mají doma o motivaci postaráno.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....