Juniorka nepřelstila Táborsko, remizovala 1:1

Juniorka nepřelstila Táborsko, remizovala 1:1

S e z i m o v o Ú s t í - Juniorka Zbrojovky v dostizích o titul ztratila, na hřišti předposledního Táborska remizovala 1:1. Jediný gól vstřelil po hodině hry Přichystal. Brňané mají na první příčce tabulky aktuálně jednobodový náskok na druhou Příbram.

Již domácí utkání naznačilo, že Táborsko může být navzdory postavení v tabulce houževnatým soupeřem - Zbrojovka zvítězila těsně 2:1. Odvetu na hřišti soupeře zahájili Brňané s vervou, otevřít skóre mohl po deseti minutách hry Weber - Kudrna jej ovšem vychytal.

Na druhé straně hřiště zahrozil Surynek, jehož střela skončila nad brankou. Jinak bylo podle očekávání aktivnější Brno, ale žádná ze střel se neujala. V samém závěru půle střílel tvrdě Moukanza a Kudrna se blýskl dalším zákrokem.

Zbrojovka, kterou kromě Moukanzy posílil ještě Vávra, inkasovala po pauze tvrdý a nečekaný direkt. Jakub Svojše využil drobného nesouladu v zadních řadách Zbrojovky a poslal domácí do vedení. A mohlo být i hůř, kdyby v 55. minutě nezakročil Halouska pohotově proti Němcově hlavičce.

Srovnání přišlo po hodině hry a zařídil jej nejlepší střelec Zbrojovky. Jakub Přichystal dostal před brankou tolik prostoru, kolik potřeboval pro přesné zakončení - 1:1, do konce zbývala ještě půlhodina.

Jenže Kudrna už prostor mezi tyčemi utěsnil neprodyšně. Tyče měl také dobře postavené, což poznal po své hlavičce Vávra v 68. minutě, chvilku poté střílel těsně vedle Moukanza.

Druhý gól odmítl střelou nad branku Přichystal a s přibývajícím časem bylo čím dál jasnější, že v Sezimově Ústí se urodí největší překvapení kola. Zbrojovka tedy nakonec remizovala 1:1, čehož využila Příbram - ta po výhře nad Slavií ztrácí na Brno jediný bodík.

O další bod pozadu je Mladá Boleslav, která také remizovala. Závěrečných šest kol tak slibuje řádné drama. Zbrojovka finální boje zahájí v pondělí 4. května, od 15 hodin hostí na Srbské Spartu. Vstupné je zdarma.