Musíme být odvážní, nabádá před Spartou Jugas

Musíme být odvážní, nabádá před Spartou Jugas

B r n o - Na jedné straně Jakub Brabec, Ladislav Krejčí a možná uzdravený Pavel Kadeřábek, na straně druhé Jakub Jugas. Blížící se duel Zbrojovky na hřišti pražské Sparty bude i bojem adeptů na dres reprezentace U21 před domácím šampionátem.

Pro Jakuba to bude druhý ligový zápas na Letné, ten první se příliš nevyvedl. "Prohráli jsme 0:4. Jinak jsem proti nim zatím hrával vždycky jen doma," vzpomíná. Navlas stejně dopadla mimochodem naposledy i Zbrojovka, které se obecně na hřišti Sparty příliš nedaří. "Nemělo by ale cenu jezdit tam se strachem. Musíme hrát odvážněji než v Plzni, kde jsme se báli až moc. Odvážná hra, splnění taktických pokynů a můžeme uspět. Sparta není v úplně optimálním rozpoložení, i když je to samozřejmě pořád Sparta. Je to jen na nás," doufá Jugas, že by Zbrojovka mohla nepříznivou bilanci prolomit.

Psychické rozpoložení brněnského celku odpovídá poslednímu utkání. "Porazit Boleslav, to byl velký krok k záchraně. Matematicky to jisté ještě není, ale v uvozovkách stačí zvládnout domácí zápasy. Na druhou stranu, proč nerozhodnout už na Spartě," culí se Jugas. "Bodovat tam by byl velký úspěch, tím by to bylo hezčí. Jsme skoro kompletní, trenér řeší příjemné starosti, koho postavit. Rozhodne se na hřišti," vzhlíží Jakub k nedělnímu duelu.

V něm se postaví proti kolegům (a konkurentům v boji o základní sestavu) z národního týmu U21. "Poměříme se s nimi, nedáme jim nic zadarmo. Nominace zatím jistá není, sám vím, že bych měl výkony ustálit. V Plzni to nebylo dobré, s Boleslaví lepší, je to trochu houpačka. Věřím, že když to ustálím nahoře, do nominace se dostanu," přemítá Jugas o turnaji, který je vyvrcholením letošní tuzemské fotbalové sezony.

Rád bych se s trofejí ukázal i koncem června, usmívá se Jugas

Pokud by Jakub navázal na výkon z posledního zápasu, nezlobili bychom se. Pravou stranu řádně větral, vysloužil si i nominaci do několika sestav kola. "To je příjemné, ale jedna vlaštovka jaro nedělá. Výsledek nám každopádně udělal radost. Od utkání s Duklou jsme udělali třináct bodů, což není špatné. Proti silným týmům se nám hraje možná lépe, otevřou to, chtějí hrát fotbal. To nám vyhovuje," přemítá Jugas.

Mezi jeho výpady obzvlášt vyčníval jeden moment - akce, při které mladý reprezentant ošálil Kocha a předložil míč do vápna Paškovi. "To bylo snad poprvé v kariéře, co jsem někomu dal housle. Škoda, že to nevyšlo gólově, byl by to pěkný moment. S Davidem si na lajně rozumíme, víme o sobě. Vyhovuje mi to," chválí si Jugas spolupráci s bojovníkem Paškem.

Ve druhé půli už se Jugas a spol. tolik k útočení nedostali, měli dost starostí s oživlým soupeřem. "Trochu jsme zaspali začátek druhé půle, nepodrželi míč a už to bylo. Boleslav měla jednu šanci, pak druhou, dostala se na koně. Podržel nás Dušan a celý tým to zvládl, pracoval dobře. Možná to někdo v kontextu obou poločasů mohl vnímat jako remízový zápas, ale my byli šťastnější a zvítězili," liboval si.

Kromě klubových povinností čeká na Kubu v nejbližší době i jedna, která souvisí s blížícím se EUREM. "V pondělí se v Otrokovicích zúčastním představení trofeje pro šampiony v rámci Trophy Tour. Z Otrokovic pocházím, na zdejším hřišti jsme začínal. Nejhezčí by samozřejmě bylo se tu pak s pohárem ukázat ještě koncem června," zasní se na závěr Jugas.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...