Marković: Důležité bylo, že naše obrana ustála tlak soupeře

Marković: Důležité bylo, že naše obrana ustála tlak soupeře

B r n o - Povedlo se! Zbrojovka dokázala porazit ambiciózní Mladou Boleslav a výrazně se příblížila k záchraně. Vítězství zařídil Miroslav Marković gólem z penalty, které předcházel faul na brněnského kapitána Zavadila.

Dalším pozitivem je fakt, že naše obrana v čele s Dušanem Melichárkem udržela čisté konto. Právě Marković s Melichárkem tak po utkání nastoupili před nachystané diktafony - Miroslav Marković přišel na řadu první, jakožto novopečený Hráč utkání na brněnské straně.

„Dnes to byl těžký zápas,“ začal s povídáním srbský útočník. “Sami jste viděli, že terén byl hodně tvrdý, museli jsme hodně bojovat a naštěstí se nám podařilo to uhrát,“ oddechl si. Již zmiňovaný gól přišel hned ve dvanácté minutě. Pavel Zavadil se dostal s míčem do vápna, kde byl sražen jedním z boleslavských obránců.

Všichni by v ten moment čekali, že se pokutového kopu zhostí právě kapitán, jenže než se vůbec postavil, míč už si rovnal na značku Marković. “Máte pravdu, na penalty je určený Pavel Zavadil, ale já jsem si věřil, vzal si míč a proměnil jsem to,“ popisoval moment, kdy si s ležícím Zavadilem jen prohodil "signál", že může kopat. „Důležité také bylo, že naše obrana ustála tlak Boleslavi ve druhé půli, tam jsme měli chvílemi velké štěstí,“ upozornil na dvě velké příležitosti, které po změně stran skončily na tyči Melichárkovy brány.

Dnešní výhra znamená více klidu před zápasem na Letné. „Je to pro nás velké povzbuzení. Na Spartu pojedeme s dobrou náladou a zkusíme jí pořádně potrápit,“ řekl útočník odhodlaně. Jedna z otázek padla také na Miroslavovu budoucnost v klubu. „Smlouva mi končí v červnu, potom už nevím, co bude dál. Soustředím se na fotbal, chci pomoci mužstvu a až přijde konec sezóny, budu řešit budoucnost,“ zareagoval na otázku Srb, který letos zatížil konto soupeře čtyřmi góly. "Musím se ještě zlepšit, dnes to byl těžký soupeř, těžké hřiště. Snad jsem se trenérovi odvděčil tím gólem," usmál se na závěr brněnský forvard.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....