VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Mladou Boleslaví

VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Mladou Boleslaví

B r n o - A zase doma! Zbrojovka se po reprezentační pauze a venkovním dvojutkání takřka po měsíci představí před vlastními fanoušky. Na Srbské hostí v neděli od 16 hodin Mladou Boleslav. Co o utkání soudí trenér Kotal?

"Víme, že nás čeká těžký soupeř, třetí ze čtyř v té pohárové řadě, jestliže budeme reflektovat loňské umístění. Pokud chceme uspět, musíme se vyvarovat hrubých chyb a vrátit se k poctivé hře z předcházející úspěšné série. Věřím, že nám k tomu pomůže i návrat Pavla Košťála a Jana Sýkory. Kvalita mužstva tím stoupla a můžeme se pokusit oplatit Boleslavi výsledek z podzimu. Ne v takové výši, ale rádi bychom vrátili, co dlužíme," odkázal kouč na nepovedený podzimní zápas, v němž Zbrojovka podlehla 1:5.

Co od soupeře trenér čeká? "V kádru je řada kvalitních hráčů, kteří prošli Plzní nebo Spartou. Doma umí dostat soupeře pod tlak, donutit jej k chybám, ale tentokrát budeme doma my. Respektujeme sílu a kvalitu soupeře, ale rádi bychom uspěli, neboť vítězství by znamenalo opět posun do klidnějších vod tabulky. Po Boleslavi nás čeká Sparta a pak už duely s týmy, které jsou v tabulce okolo nás. Rádi bychom si pro tyto zápasy vytvořili co nejlepší pozici," pokračoval Kotal.

Co se individualit v kádru soupeře týče, konkrétně Kotal jmenoval dvě - Wagnera a Skaláka. Není divu, právě Jirka Skalák v Brně před rokem působil. "Postupně se vypracoval a nyní je oporou reprezentace U21. Výkonnostní nárůst je vidět. Jeho forma je vysoká a hráči to vědí. Jirka je důrazný v soubojích, věří si, navíc kvalitně zahrává standardky. Nejlepší samozřejmě bude soupeře ke standardkám vůbec nepustit."

Mimo hru Zoubele a Čtvrtníček

Většina hráčů vám potvrdí, že duely se silnějšími týmy mají z mnoha důvodů raději. S tím souhlasí i trenér Kotal. "Pro hráče je to motivace navíc. Soupeř navíc jeví snahu hrát fotbal, víc útočí, což zase otevírá prostory pro nás. Zápasy jsou pak kvalitnější, divácky atraktivnější."

Důležitým tématem na předzápasových tiskovkách bývá i marodka. Již v úvodu kouč naznačil, že se do sestavy vracejí Košťál se Sýkorou. "Moukanza už hrál za farmu, je také zdravý a tím pádem jednou z variant. Mimo hru de facto zůstává jen Zoubele a distancovaný Čtvrtníček, který navíc onemocněl. Jinak jsme kompletní, variant tak máme několik a můžeme reagovat i podle vývoje utkání," prozradil Kotal.

Ten nepovažuje za zvláštní výhodu fakt, že Středočeši sehráli v týdnu pohárový zápas se Slováckem. "Hráli již v úterý, poté měli dost času na přípravu a regeneraci. Navíc zvítězili, takže je to pro ně spíš vzpruhou. Po výhře se samozřejmě trénuje mnohem lépe, šrámy odeznívají rychleji," soudí.

Jisté tedy je, že ač Kotalovu družinu nečeká nic lehkého, touží naplno uspět. "Záchranářská matematika je pochopitelně i otázkou dalších zápasů. Rozestupy v tabulce jsou minimální, v případě výhry je reálné být šest kol před koncem v horní polovině tabulky. A to je náš cíl - hrajeme doma, povinnost nám tak velí uspět a získat tři body. Věřím, že úspěch by pro nás mohl být rozhodujícím krokem," zadoufal Kotal na závěr.

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...