Povedlo se nám střídání, glosuje další obrat juniorky trenér Dostálek

Povedlo se nám střídání, glosuje další obrat juniorky trenér Dostálek

B r n o - O první příčku v Juniorské lize se aktuálně přetahují dva týmy - Zbrojovka a Mladá Boleslav. Brňané výsluní opustili po prohře v Ostravě, ve čtvrtek ale dokázali zdolat Jihlavu 4:2 a na vedoucí pozici se střelhbitě vrátili.

Nic lehkého to ovšem nebylo, Jihlava měla v zádech solidní výsledkovou sérii, navíc se záhy dostala do vedení - v 6. minutě proměnil penaltu Demeter. "Potvrdilo se to, co jsme si říkali před utkáním. Soupeř byl kombinačně silný, agresivní, rychlý. První gól nás trochu srazil, nedostali jsme se do tempa," komentoval Dostálek složitý vstup do utkání.

V nich si Zbrojovka poměrně libuje, často pak realizuje velkolepé obraty. "Hráče to možná baví, nás už tolik ne," pousmál se kouč. "Stále se to opakuje - týden před utkáním se o tom bavíme, zdůrazňujeme, jak je důležité začít hrát aktivně, koncentrovaně, a přitom poté inkasujeme. V šesté, sedmé, desáté minutě. Budeme se na to muset zaměřit, zkusit něco změnit v předzápasovém rytmu a zapracovat na tom," dodal kouč.

Obrat se tentokrát povedlo realizovat ve druhé půli. "Vyšla nám střídání. Tomáš Weber šel na hřiště za zraněného Hanuše, přinesl hře víc myšlenky, malinko jsme změnili rozestavení a přidali víc prostoru pro kreativní hráče. I díky kvalitě Jakuba Přichystala a jeho ochotě pracovat na hrotu se obrat podařilo dokonat," těšila Dostálka druhá půle.

Do utkání zasáhla tentokrát čtveřice hráčů prvního mužstva - v obraně Petr Buchta, v záloze Roman Fischer a Milan Lutonský a v útoku Stanislav Vávra, autor vítězné branky. "Po prohře v Ostravě jsme sestavu i díky těmto posilám trošku přeskládali. Hráči si musí uvědomit, že základní sestava není zadarmo a je zapotřebí udělat kus práce, aby si ji zasloužili," glosoval Dostálek.

Nyní čekají na Brňany dva zápasy s celky ze dna tabulky. V pondělí přijede do Brna Varnsdorf, poslední tým ligového pelotonu, který ovšem na podzim Zbrojovku řádně potrápil a podlehl až po boji. Hrát se bude nejspíš na Srbské. "Pro kluky je to trochu svátek a odměna. Je to přece jen ligové hřiště, máme tam domácí kabinu, cítíme se tam jinak," doplnil kouč.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...