Zbrojováci na hostování: Lapeš nahrál na vítězný gól, Zezulova trefa na body nestačila

Zbrojováci na hostování: Lapeš nahrál na vítězný gól, Zezulova trefa na body nestačila

B r n o - Ligové boje už běží naplno na všech námi sledovaných úrovních, tradiční rubrika Zbrojováci na hostování i tento týden nabízí souhrn výkonů a výsledků kmenových hráčů našeho klubu.

SYNOT liga

Nejvyšší soutěž měla o víkendu pauzu. Michal Škoda tak do soutěžního utkání nezasáhl a chystá se s týmem na náročný domácí duel s Jabloncem.

FNL

Mostecký klub se tentokrát nemohl opřít o služby kompletního "zbrojováckého" tria. Jakub Šural válčil s repre U19, Muamer Avdić stál pro osm žlutých karet. Do duelu s Táborskem tak naskočil pouze Lamine Fall, na stoperu odehrál celý zápas. Most ovšem neproměnil penaltu, prohrál 0:1 a na záchranu aktuálně ztrácí pět bodů...

Zbylí dva Zbrojováci ve FNL se utkali v přímém souboji. Spokojenější mohl nakonec být Pavel Lapeš, Znojmo totiž zvítězilo nad Třincem 2:0 a Pavel se asistencí podílel na první brance utkání. V 75. minutě byl střídán, Jiří Janoščin na druhé straně odehrál celý zápas. Znojmo se výhrou posunulo na desátou příčku, Třinec je třináctý.

MSFL

Líšeň se po nadějném, leč nakonec "nebodovém" výkonu z minulého kola utkala doma se zlínským béčkem. Po většinu utkání byla lepším celkem, vedla, nakonec ale remizovala 1:1. V brance odchytal duel Václav Hladký, v poli se objevili Miroslav Marković, Šimon Šumbera, Roman Fischer a Milan Halaška. Líšeň zůstává v tabulce předposlední.

Před Líšní se v tabulce nachází Břeclav, která o víkendu podlehla béčku Slovácka 1:2. O jediný gól se postaral Tadeáš Zezula, hrající v obraně celé utkání.

O další příčku výš se nachází HFK Olomouc. Holice nevstoupila do jara ideálně, o víkendu prohrála v Hlučíně, výsledek 0:1 neodvrátili ani Rostislav Varaďa a Pavel Drbal, hrající taktéž celé utkání.

O něco příjemnější starosti má Prostějov, který svedl nefalšovanou bitvu o čelo tabulky s olomouckým béčkem. Po prohře 0:1 klesli Prostějovští na čtvrtou příčku, na druhý Zábřeh ale ztrácejí jen tři body. Celý zápas odehrál v obraně Martin Sus a v útoku Karel Kroupa.

Divize

Za partnerské Blansko nastoupil David Šural, v Hodoníně odehrál něco přes hodinu. Když střídal, prohrávalo Blansko již 0:2 a domácí přidali v závěru třetí gól.

Za Rosice odbojoval takřka celý zápas Ondřej Ullmann, střídán byl v závěru a duel skončil remízou 1:1.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...