Dostálek po Slavii: Snad jsme dnes napsali solidní pozvánku na sobotní zápas

Dostálek po Slavii: Snad jsme dnes napsali solidní pozvánku na sobotní zápas

P r a h a - Juniorka Zbrojovky zvládla prestižní bitvu na hřišti Slavie excelentně. Otočila výsledek, zvítězila 4:2 a na vedoucí Boleslav ztrácí jediný bod. Před utkáním s Duklou, hraným netradičně v sobotu, se jedná o nejlepší možnou pozvánku!

Duel s dalším pražským celkem se odehraje v sobotu 4. dubna od 13 hodin na stadionu v Srbské ulici. Otevřena bude krytá tribuna se zajištěným občerstvením, vstupné pochopitelně zdarma. O důvodech, proč se vyplatí na juniorku zajít, se rozepíšeme podrobněji v průběhu týdne, nicméně v kostce je shrnul právě dnešní výkon. Pohledná, atraktivní hra se spoustou branek, herní dominance a schopnost vnutit soupeři vlastní styl - to přesně letos juniorku zdobí.

S trenérem Dostálkem jsme souboj se Slavií po jeho skončení krátce zhodnotili. "Zápas dost ovlivnil silný vítr. První půli jsme jej měli v zádech, i díky tomu jsme si vypracovali převahu a hrozili ze standardek. Jenže jsme dělali chyby a rázem jsme ztráceli dvě branky. Naštěstí jsme se rychle oklepali, bleskově snížili po pěkné akci a do poločasu stačili vyrovnat," těšilo kouče, že se Zbrojovce povedlo rychle reagovat ve složité situaci.

Ve druhé půli už střílela branky jen Zbrojovka. "O pauze jsme si k průběhu utkání něco řekli, vyjasnili si spoustu věcí. Předvedli jsme zodpovědný, sebevědomý výkon a po zásluze zvítězili. Utkání mělo opět solidní úroveň," těšilo Dostálka.

Zápasy se Slavií mají náboj

Ten může být spokojen i s aktuální situací v tabulce - Zbrojovka na Boleslav ztrácí jediný bod, Středočeši navíc odehráli o zápas víc. "Před utkáním jsme vnímali i tlak ze zadních pozic. Příbram porazila Boleslav a vyhrála v Liberci, tlačila se na nás. I proto jsme chtěli uspět a zůstat na špici. Že Boleslav ztrácí, to až tak neřešíme, neboť nás čekají těžké zápasy a jednou za čas v téhle soutěži ztratí každý," zmínil Dostálek vyrovnanost Juniorské ligy.

Faktem nicméně zůstává, že Brňané obě prestižní bitvy s pražskou Slavií letos zvládli. "Náboj to pochopitelně má, vždyť soutěž se hraje třetím rokem a oba kluby jeden z ročníků vyhráli," potvrzuje Dostálek, že duely Zbrojovky a Slavie jsou i v této kategorii tahákem.

Dalším tahákem může být i nadcházející zápas s Duklou - ten se totiž, jak již bylo řečeno, hraje netradičně v sobotu od jedné, navíc na Srbské. "V pondělí v Ivanovicích na nás s nadsázkou dojdou jen rodiče hráčů a pořadatelé. Změnu tedy vítáme. Tím, že se hraje v jednu, se navíc vyhneme kolizím s krajem, divizemi, třetí ligou a tak dále. Čili kdo nás bude chtít vidět, může přijít. Snad jsme dneškem napsali solidní pozvánku," věří kouč, jehož svěřenci - to je třeba přiznat - letos opravdu válí, výsledkově a hlavně herně. "Snad tentokrát dojde lepší návštěva, kluci se toho nezaleknou, pozitivně je to motivuje a udělají lidem radost," zadoufal Dostálek na závěr.

další články

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem
A-tým
20.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem

D r n o v i c e – Sobotní dopolední utkání ve Vyškově nabídlo nakonec dvě branky, po jedné na každé...
Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...