Václav Kotal zvolen Trenérem měsíce března!

Václav Kotal zvolen Trenérem měsíce března!

B r n o - Tři zápasy, sedm bodů, nula inkasovaných branek - taková byla březnová bilance Zbrojovky. To zohlednili i fanoušci, kteří svými hlasy zvolili Václava Kotala jako Trenéra měsíce března!

Dvaašedesátiletý Václav Kotal se stal nejstarším držitelem ceny pro Trenéra měsíce. Kouč Zbrojovky Brno v březnovém pokračování ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) obdržel přes dvě tisícovky hlasů a poprvé v kariéře dosáhl tohoto individuálního úspěchu. Druhé místo obsadil Karel Jarolím z Mladé Boleslavi a třetí stupínek patří Luďku Klusáčkovi z Jihlavy.

„Chtěl bych poděkovat fanouškům za hlasy. Beru to jako ocenění všech, kteří se na práci tady v Brně podílí. Určitě chci dát něco klukům do kabiny, protože je to hlavně jejich zásluhu. Mám z téhle ceny radost,“ prohlásil brněnský kouč poté, co z rukou Daniela Hajného z LFA převzal tradiční ocenění.

Kotalova Zbrojovka v uplynulém kalendářním měsíci vybojovala sedm bodů z devíti možných, přičemž nedostala ani gól. O víkendu proti pražské Slavii podala jeden z nejlepších výkonů za poslední dobu a jednoznačně zvítězila 3:0. Díky tomu poskočila do horní poloviny tabulky.

„Cítím z mužstva odhodlání dokázat, že výsledky, které jsme teď udělali, chtějí potvrdit a pokračovat v dobrých výkonech. Teď nás čeká série těžkých duelů a já doufám, že budeme bodovat i nadále,“ poznamenal Trenér měsíce března.

Obsáhlejší interview s Václavem Kotalem a Danielem Kolářem zveřejníme v příštích dnech na webové stránce www.synotliga.cz, objeví se pochopitelně i na našich stránkách.

Trenér měsíce března:

1. Václav Kotal (FC Zbrojovka Brno) 2273 hlasů
2. Karel Jarolím (FK Mladá Boleslav) 2206 hlasů
3. Luděk Klusáček (FC Vysočina Jihlava) 2163 hlasů

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...