Dostálek po utkání s Plzní: Po prvním gólu z nás spadl tlak

Dostálek po utkání s Plzní: Po prvním gólu z nás spadl tlak

B r n o - Juniorka Zbrojovky nadále pronásleduje vedoucí Mladou Boleslav. Pondělní výhrou 5:1 v utkání s Plzní dali svěřenci trenéra Dostálka jasný signál, že zbraně rozhodně neskládají.

Sám Dostálek hodnotil utkání pochopitelně pozitivně. "Povedl se nám aktivní vstup do zápasu, ujali jsme se vedení krásnou střelou Tomáše Webera. Trochu z nás tím pádem spadl tlak, doma jsme cítili zodpovědnost za výsledek a chtěli jsme uspět," vysvětloval po utkání.

Další gól přišel před pauzou, po ní soupeře zlomil hattrickem Stanislav Vávra. "V období mezi dvacátou a pětatřicátou minutou jsme bohužel nechali trochu hrát soupeře, ten to ale naštěstí nedokázal potrestat. Obrana fungovala dobře, Vašek Hladký ji organizoval a dirigoval. Do půle jsme přidali pojistku a už se nám hrálo líp," pokračoval Dostálek.

Gólman Hladký nakonec inkasoval jen jednou, už za stavu 4:0. "Jeho účast byla pozitivní pro nás všechny. Naši mladí gólmani se můžou učit, vidí, jak komunikuje s hráči, řídí obranu, rozehrává. S jakým chytá přehledem. My potřebujeme, aby to viděli v reálu a nebyla to neustále jen teorie a povídání. Vašek jim spoustu věcí ukázal v praxi," zmínil Dostálek přínos gólmana z kádru "áčka".

Jako vítězná branka se tak nakonec ukázala ta druhá. "Kuba měl už předtím dvě podobné šance, kdy obrana míč zblokovala. Zůstal ale aktivní, zkusil to potřetí a prosadil se. Celkově ve své první juniorské sezoně ukazuje, že góly dávat umí. Samozřejmě vražd šancí bylo taky dost, ale jsme rádi, že střílí góly a potvrzuje pověst, kterou si vybudoval v dorostu," řekl kouč na adresu desetigólového Přichystala.

Odstup na druhou Mladou Boleslav zůstal nakonec čtyřbodový. "Tabulku samozřejmě sledujeme, večer se díváme na výsledky. Zajímá nás, jak se vyvíjí, jsme v popředí a chceme tam hrát i nadále. Že bychom ale hltali hned po skončení zápasu onlajny, to nehrozí," pousmál se kouč.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...