Celý zápas jsme byli lepší, těšilo střelce druhé branky Čtvrtníčka

Celý zápas jsme byli lepší, těšilo střelce druhé branky Čtvrtníčka

B r n o – Zbrojovka dokázala poprvé v jarní části sezony před domácím publikem zvítězit. Zásluhu na jasné výhře nad Slavií Praha měl i střelec druhé domácí branky Josef ČTVRTNÍČEK, pro kterého to byla první trefa v brněnském dresu.

Gólu předcházela nepovedená ofsajdová past hostí. „Letěl ke mně dlouhý balon, podíval jsem se na pomezního, jestli nezvedne praporek, to se však nestalo", popsal situaci Čtvrtníček. Brněnský útočník poté pokračoval až do vápna Slavie, kde celou akci zakončil nádhernou střelou, míč se od tyče odrazil do branky. „Řekl jsem si, že musím akci dotáhnout do konce, což se naštěstí povedlo. Lehce jsem naznačil střelu, brankář šel na zem a já jsem mířil na vzdálenější tyč, kde bylo spoustu místa," glosoval svou trefu její pětadvacetiletý autor.

Zbrojovce se zápas proti sousedovi v tabulce náramně povedl. Slavia se dokonce ani nedostala ke střele na bránu. „Celý zápas jsme byli jednoznačně lepší," zhodnotil Čtvrtníček průběh utkání. "V prvním poločase se nám ale nedařilo pořádně vystřelit na bránu. V druhé půli už to bylo z naší strany něco úplně jiného. Určitě nám pomohlo zranění kanonýra Škody, navíc jsme Slavii uběhali, proto se jim ani nepodařilo vystřelit na bránu," dodal vytáhlý útočník.

Na otázku, zda již je Zbrojovka mimo ohrožení sestupu, však odpovídá opatrně. „Takhle bych to ještě nebral. Musíme bojovat dál a naším cílem je získat co nejvíce bodů."

Trenér Kotal se v 70. minutě rozhodl Čtvrtníčka stáhnout ze hřiště, při odchodu Josef od diváků sklidil zasloužený potlesk. „Bylo to pochopitelně příjemné,“ přiznal hráč, který měl v hledišti spoustu známých i příbuzných. První trefa také samozřejmě znamená příspěvek do kasičky. „Tohle ale zaplatím velmi rád,“ okomentoval se smíchem forvard. A jak hodlá útočník premiérový zápis do brněnské listiny střelců oslavit? „Samozřejmě, že prací," zakončil s úsměvem.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...