Antonín Růsek dál střílí góly za národní tým U16

Antonín Růsek dál střílí góly za národní tým U16

B r n o - Zbrojovák Antonín Růsek se musel na zatím poslední akci reprezentace U16 obejít bez tradičního parťáka - Martina Zikla. A šlo mu to skvěle, vstřelil dva důležité góly a přispěl tak k celkovému triumfu národního mužstva na turnaji v Rotterdamu.

První gól dal domácímu Nizozemsku a byla to jediná branka zápasu. Druhou trefu si připsal proti USA, reprezentace zvítězila 2:1. U remízy s Irskem 2:2, která dala na prvenství razítko, už nebyl. "Ve druhém utkání jsem dostal ve 20. minutě ránu. Po ošetření jsem normálně hrál, ale ke konci poločasu se mi udělalo zle, o přestávce jsem se pomalu neudržel na nohou. Byl to otřes mozku," vysvětlil Růsek, proč do posledního duelu nenaskočil.

Reprezentace měla vůbec problémy s marodkou, ostatně i proto byl Tonda ze Zbrojováků tentokrát osamocen. "Martin Zikl se zranil už před turnajem, s ním ještě jeden kluk. V Nizozemsku pak lehli další hráči," popisoval talentovaný fotbalista. O to je celková výhra národního mužstva cennější. "Byli jsme z toho trochu špatní, ale na druhou stranu nás to hodně posílilo a je to určitá zkušenost."

Jak obě Růskovy trefy vypadaly? "Proti domácím jsem si na kraji vápna dvakrát zasekl míč a vystřelil křížně na zadní tyč. Se Spojenými státy jsem pronikl do vápna, udělal si jednoho obránce a vypálil na bližší tyč," prozradil, že v obou případech se jednalo o precizně zakončené individuální akce. A to přitom druhý gól vstřelil po výše zmíněném souboji. "Celkově byl asi těžší zápas s domácím celkem. Ale moc si toho nevytvořili, hráli jsme skvěle v obraně i vpředu."

Z Tondy se v roce 2015 stal světoběžník. "Byli jsme v Turecku, Irsku, teď Nizozemsko, čeká nás Makedonie," jmenuje destinace, které navštívil nebo navštíví. "Máme většinou i nějaký den volna, kdy stihneme projít město a okolí. V Rotterdamu jsme například byli v přístavu či na lodi. Nizozemsko mi z těch zemí sedlo asi nejvíc, i podmínky tu byly nejlepší - trávník, hotel, všechno," naznačuje Rusek, že zatím poslední navštívená země jej oslovila nejlépe.

Hned po návratu absolvoval vyšetření u doktora Šimona Ondruše. "Jsem už v pořádku, zítra začnu s lehčím tréninkem. Jsme s Martinem aktuálně u staršího dorostu, odehráli jsme už i nějaké zápasy," říká hráč, který věkově spadá do týmu U16. V kolonce vstřelených branek má "v devatenáctce" číslo tři, což je za pět zápasů úctyhodný počin.

Také zde tedy bude nastupovat po boku "nerozlučného" Martina Zikla. "I v reprezentaci už nám říkají bráši," směje se Tonda. Toho ovšem po návratu čekají i mimofotbalové povinnosti. "Díky tomu všemu cestování jsem za poslední dva měsíce nebyl pořádně ve škole, budu to muset všechno dohnat," potvrdil.

další články

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić

D R N O V I C E - Povzbuzeni domácí výhrou nad Jihlavou, zajížděli Zbrojováci k dalšímu utkání...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....