Snad to diváci vezmou jako omluvu a zároveň pozvánku na Baník, přeje si kouč Kotal po výhře

Snad to diváci vezmou jako omluvu a zároveň pozvánku na Baník, přeje si kouč Kotal po výhře

Č . B u d ě j o v i c e - Jaký kontrast proti minulé sobotě - v kabině Zbrojovky vládla po utkání v Českých Budějovicích dobrá nálada, usmíval se i většinou zadumaný kouč Kotal. Aby ne - Zbrojovka napravila zaváhání a zvítězila 3:1.

Trenér učinil před zápasem několik změn - do hry se dostali od začátku Schuster, Zavadil, Zoubele a Moukanza, v brance se činil Melichárek. "Měli jsme k dispozici takřka všechny hráče. U některých jsme šli trochu do rizika, neboť neměli tolik natrénováno, ale věděli jsme, že utkání je pro nás nesmírně důležité a musíme ho zvládnout. Což se také povedlo," netajil uspokojení nad dobrým výsledkem.

Brňané vedli od 12. minuty a náskok již nepustili. "Nepouštěli jsme soupeře moc do šancí a sami byli z protiútoků nebezpeční. Povedlo se nám dát poměrně brzy gól, mrzí nás snad jen korekce skóre v závěru. Inkasovaná branka pramenila zřejmě z určité ztráty koncentrace pod dojmem výsledku a času. Je to škoda, soupeř jinak moc vyložených šancí neměl. Rozhodla naše efektivita a nápaditost v útočné fázi a kvalita v defenzivě, soupeř měl místy územní převahu, ale my jej do ničeho nepouštěli," hodnotil dále kouč.

Iniciativu Zbrojovka přepustila pouze na sklonku první půle, kdy bylo hostujícím hráčům chvílemi horko. "Sami jsme se dostali pod tlak a zbytečně faulovali v momentech, kdy soupeřící hráči nebyli v konstruktivním postavení, neohrožovali nás. To přinášelo standardky a při nich nikdy nevíte, kam se na složitém terénu míč odrazí. I to jsme ale ustáli," mohlo hřát Kotala.

Celkový dojem byl o několik tříd lepší, než po minulém utkání. Co se týče výsledku i hry samotné. "Chtěli jsme si spravit chuť a revanšovat se fanouškům. Tým dokázal, že kvalitu má. Věřím, že diváci to vezmou jako omluvu za Duklu a zároveň jako pozvánku na Baník. Ten remizoval se Spartou, přijede nabuzený, čeká nás další těžké utkání. Budeme ale chtít potvrdit dnes získané body," vyhlíží už kouč konfrontaci s ostravským Baníkem (6. března) v dalším kole.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....