Uzdravený Lutonský: Jsem rád, že noha nebolí a můžu zase hrát

Uzdravený Lutonský: Jsem rád, že noha nebolí a můžu zase hrát

B r n o - Zbrojovka o víkendu podlehla Dukle, juniorka nestačila na Mladou Boleslav. Uplynulé dny fandům Brna mnoho dobrých zpráv nenabídly, jednu ale přece - Milan Lutonský hlásí, že už je fit. Za juniorku odehrál v pondělí celý zápas.

Nastoupil na kraji zálohy a vydržel až do závěrečného hvizdu. "Byl jsem na konci trochu vyčerpaný, nebyl to jednoduchý zápas, ale noha nebolela. Zvládl jsem celé utkání, navíc na umělce, takže to snad už vypadá dobře," ulevilo se Lutonskému, který vinou zranění přišel o celý leden i únorové zimní soustředění v Turecku.

V jeho době trénoval s juniorkou. "Ve čtvrtek před utkáním s Duklou jsem se pak dozvěděl, že za juniorku v pondělí nastoupím, tudíž jsem absolvoval ještě zbylé tréninky, abych se s týmem před zápasem mohl ještě více sžít," popisoval.

Proti Boleslavi se "Luty" snažil, bodový zisk z toho ale nebyl. "Hodnocení osobního výkonu nechám na trenérech. Na začátku jsem se namotal k inkasovanému gólu, po standardce se tam míč poodrážel a neubránili jsme to. Snažil jsem se klukům pomoci, rozhodně to nebyl jednoduchý zápas. Boleslav je první, nasadila také řadu hráčů prvního mužstva, takže to byl dobrý test. Škoda, že jsme nezvládli alespoň vyrovnat, i když šance jsme na to měli," litoval.

Tento týden už se Lutonský spojí znovu s "áčkem". "V úterý jsem trénoval s prvním mužstvem, dnes mám ale volno, neboť celý minulý týden včetně neděle jsem ho neměl. Zítra půjdu zase s áčkem. Zatím nevím, jestli pojedu i k zápasu, nebo budu hrát ještě za juniorku, to záleží na rozhodnutí trenérů i dalších faktorech," nastiňuje svůj program talentovaný záložník.

Důležité je, že sám hráč se cítí naprosto zdráv. "Vše je úplně v pohodě, musím to zaklepat. Zvládl jsem celý zápas na umělce, kde jsou došlapy tvrdší, čekal jsem, že to bude horší. I po fyzické stránce bylo vše v pořádku. Doufám, že už tím trable na nějakou dobu skončily," věří autor tří prvoligových branek, kterých dosáhl v 53 zápasech.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...