Starší dorost se chystá na jarní boje, v generálce zdolal Bosonohy

Starší dorost se chystá na jarní boje, v generálce zdolal Bosonohy

B r n o - O týden později než podle původního plánu vstoupí do ligových bojů také starší dorostenci Zbrojovky. Po podzimu třináctý tým zahajuje jarní maraton v sobotu 28. února, v 11 hodin hostí ostravský Baník.

Zbrojovka měla hrát již uplynulý víkend v Olomouci, utkání bylo ovšem přesunuto na středu 4. března. S jakými plány vstoupí Brňané do boje? "Rádi bychom se v tabulce posunuli výš a nepromrhávali body lacinými chybami, jako se nám to dělo na podzim. Chtěli bychom se pohybovat kolem osmého místa," specifikoval trenér René Wagner.

Ten přivítal přes zimu v kádru několik nových hráčů. "Z Třebíče přišel na hostování útočník Dočekal, který už má za sebou i zápasy a góly v MSFL. Spolu s ním došel také Houser, z hostování se vrátil Marek Vintr. Naopak na hostování míří Minařík, Mica a Ondřej Vintr," objasil Wagner změny v kádru přes zimní přípravné období. Minařík odehrál na podzim dvanáct utkání, Vintr osm (jednou skóroval) a Mica tři.

Několik přípravných zápasů odehrál také Brazilec Pedro. "Je to hráč ročníku 97, v Brně je na zkoušku. Jedná se o slušného fotbalistu, který ale pochopitelně musí přivyknout českým podmínkám. Přišel v zimě, poprvé v životě viděl sníh," usmál se kouč.

Někdejší vynikající útočník může v kádru navíc počítat s nadějnými forvardy z mladšího dorostu. "Martin Zikl a Tonda Rusek budou hrát i za nás. Nasazování budou tak, aby byl zaručen jejich ideální rozvoj. Musím to zaklepat, ale oba jsou to rozumní kluci, co mají fotbal rádi. Pokud jim to vydrží, mohou z nich být velice dobří fotbalisté," dodal Wagner na adresu mládežnických reprezentantů, věkově spadajících do týmu U16. Rusek už na podzim za "devatenáctku" dva zápasy odehrál, dal gól a na další přihrál. Zikl nastoupil jednou a asistoval u jedné branky.

Úspěšná generálka

O víkendu sehráli Zbrojováci generálku na ligu proti mužům Bosonoh, zvítězili 4:1.

Zbrojovka Brno - Bosonohy 4:1

Branky Brna: Kučera, Vintr M., Fojtík, Rusek.

Sestava Brna: Floder - Praks (70. Vedral), Zukal (70. Jura), Svoboda, Pelikán D. - Koláčný, Kučera, Makowski (20. Sedláček), Sokol (30. Fojtík) - Rusek (15. Zikl, 35. Jakeš), Vintr M. (60. Dočekal). Trenéři Wagner a Ondra.

další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu
A-tým
14.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu

V a r n s d o r f – Ani cesta na sever Čech kýženou bodovou vzpruhu nepřinesla. Ba co víc,...