Zbrojováci a Zbrojovačky v repre

Zbrojováci a Zbrojovačky v repre

B r n o - Zbrojovka zásovuje svými hráči pravidelně i reprezentace různých věkových kategorií. V uplynulém období si naši vyslanci vedli velice solidně - pro přehled vám nabízíme stručný souhrn.

Dres reprezentačního týmu U19 oblékl Jakub Šural, o jehož působení jsme informovali v samostatném článku. Nyní se budeme věnovat i trojici dalších reprezentantů a hned pětici reprezentantek.

V kádru reprezentace U17 figuroval pro dvojutkání ve Walesu Michael Aster. Ten nastoupil do obou zápasů. V tom prvním se dostal do hry v 57. minutě za stavu 1:1, tímto výsledkem také duel skončil.

Michael hrál i v odvetě o dva dny později, a to od začátku, absolvoval první poločas. Výsledek? Znovu 1:1, obě branky padly ve druhé půli, to už Aster na hřišti nebyl.

Mužstvo (v jehož širším kádru byl jako náhradník i Dominik Janošek), čeká v březnu kvalifikace na Mistrovství Evropy. V Maďarsku se národní tým utká s domácím celkem (20. března), Bosnou (22. března) a Skotskem (25. března). Na závěrečný turnaj postupují první dva celky.

Zikl s Ruskem řádili v Irsku

Martin Zikl a Antonín Rusek byli po lednovém úspěšném turnaji v Turecku nominováni i na Development Cup v Irsku. Reprezentace jej nezačala ideálně, Dánsku podlehla 0:3. Rusek odehrál celý zápas, Zikl byl střídán v 60. minutě.

Druhé utkání s domácím Irskem skončilo remízou 2:2. Oba Zbrojováci se dostali do hry v průběhu zápasu - Zikl už v 50. minutě, Růsek v 78.

Zato poslední bitva vyšla našemu celku i Zbrojovákům náramně. Martin Zikl jeden gól dal a na další nahrál, Tonda Rusek se trefil hned dvakrát a výsledkem byla výhra 5:1. Ta znamenala konečné druhé místo za domácím Irskem!

Další reprezentační akcí bude březnový turnaj v Nizozemsku, podrobnosti i finální nominaci upřesníme. Připomeňme ještě, že náhradníky mužstva U16 byli pro Development Cup i Martin Kropáček, Ladislav Krejčí a David Moučka.

Zbrojovačky zaplavily tým U16

Turnaje Development Cup se v Irsku zúčastnila i ženská reprezentace U16 s početným zástupem Zbrojovaček v kádru. Do úvodního duelu s Irskem (2:0) naskočila od začátku brankářka Šárka Slouková a nepustila ani gól. Od začátku hrála i Kristýna Příkaská a Markéta Klímová, druhá jmenovaná přepustila na druhou půli místo Šárce Krištofové. V 64. minutě se na hřiště podívala i Nela Krejčířová.

Ve druhém utkání přišla prohra s Dánskem (0:3). Klímová odehrála celý zápas, Krejčířovou nahradila v 65. minutě Krištofová, zbytek Zbrojovaček do hry nezasáhl.

V posledním zápase s Rakouskem (výhra 1:0) chytala opět Slouková (až do 66. minuty). V poli se objevily Přikaská (nahrazena v 80. minutě Krejčířovou), Klímová (hrála celý zápas) a Krištofová (střídána v 54. minutě).

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...