Juniorku čeká boj o první místo!

Juniorku čeká boj o první místo!

B r n o - Brněnská juniorka dnes načne fotbalové jaro nejzajímavějším možným způsobem. V přímém souboji dvou letošních suverénů se utká s Mladou Boleslaví. Výkop je ve 13 hodin v TCM, duel můžete sledovat živě.

Na stránkách Juniorské ligy totiž poběží internetový přenos.

Aktuální situace obou soupeřů je zřejmá. Mladá Boleslav vede o bod před Brnem, za kterým je osmibodová "propast". Dnešní utkání je tedy přímým bojem o první příčku.

Podzimní zápas vyhrála Mladá Boleslav 2:1, byla to jedna ze tří porážek, se kterými se Zbrojovka musela vyrovnat. Ta poslední ovšem přišla 25. srpna na Slovácku, od té doby tým pouze vítězil a remizoval. Výher je aktuálně devět v řadě, utkání bez porážky patnáct. K tomu připočtěme fakt, že doma Zbrojovka letos neztratila ani bod.

Nyní ovšem čeká svěřence trenéra Dostálka těžká výzva, a to hned na úvod jara. Jak se s ní popasují a jaký kádr do utkání nastoupí, to zjistíme dnes krátce po poledni.

Dostálek: Uvidíme, kdo se lépe připravil

Bitvu jako řemen už vyhlíží i trenér juniorky – Richard Dostálek. Utkání s Mladou Boleslaví se blíží a otevře jarní program, ve kterém by Zbrojovka ráda zaútočila na druhý titul v Juniorské lize. „Vyšlo to takhle, uvidíme tedy, kdo se přes zimu lépe připravil. Soupeře respektujeme, je to jeden z mála, který nás na podzim dokázal porazit, strach ale nemáme. Změříme síly a uspěje ten lepší,“ komentuje kouč těžký los na úvod jara.

Zbrojovce generálka na ligu vyšla, trenér sám ale přiznává, že soupeře v zimní přípravě nijak zvlášť nesledoval. „Jsem přesvědčený, že přípravu měli dobrou, ale my se soustředíme hlavně na sebe. Navíc je otázka, jak Boleslav posílí hráči z áčka, které má široký kádr. Nějaké pečlivější sledování by podle mého nemělo smysl,“ prozradil Dostálek.

Ten v zimě naordinoval Zbrojovce v některých zápasech změnu rozestavení – stejně jako první tým hráli Brňané se třemi obránci. „Primárním důvodem nebylo přizpůsobit se áčku, spíše nedostatek defenzivních hráčů. S tou myšlenkou jsme koketovali už na podzim, ale nechtěli jsme sahat do fungujícího týmu, zkusili jsme to tedy až nyní. Někteří obránci se nám zranili nebo byli nemocní, teď se to pomalu dává dohromady. To, že díky tomu prezentujeme podobným systémem jako první mužstvo, je bonus navíc,“ říká kouč.

Dostálek nasadil již do generálky útočníka Klána, který by měl pendlovat mezi prvním mužstvem a juniorkou. V průběhu utkání naskočil také Momo Traoré. „Chtěl jsem, aby si Vašek na tým zvykl. Adaptace proběhla bez problémů, zapadl, byl vidět jeho smysl pro týmový duch. Traoré odehrál třicet minut, šla na něm poznat obrovská chuť, ukázal, co umí. V jeho případě je samozřejmě potřeba dlouhodobě trénovat,“ zakončil Dostálek.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....