Zasloužená prohra, hodnotil utkání s Duklou Roman Fischer

Zasloužená prohra, hodnotil utkání s Duklou Roman Fischer

B r n o - I letos zahájila Zbrojovka jarní část sezony porážkou, Dukle podlehla 0:1. O přesunu všech bodů do Prahy rozhodl pokutový kop. K mikrofonům novinářů přistoupil i Roman Fischer, který jako příčinu porážky viděl hlavně brněnský výkon.

„Dneska jsme nepředvedli nic fotbalového“, pustil se do kritiky svého týmu. "Dukla byla ve všem lepší, na rozdíl od nás hrála v klidu, dokázala si pěkně přihrát," pochválil soupeře.

Příprava přitom byla ze strany Brna poměrně povedená, ale... „Hrát v zimě přípravné zápasy bez tlaku, bez diváků, to se prostě s ligou nedá srovnat. Ze začátku bych tu nervozitu pochopil, ale pak už jsem měl strach, abychom vůbec přečkali první půli," povídal Roman.

Dnešní zápas také ukázal, jak klíčovou roli hraje v mužstvu Pavel Zavadil, který dnes vinou nemoci nemohl nastoupit. „Pavel je nesmírně důležitý a určitě nám jeho klid a rozvaha chyběly. Ale je to fotbal a my bychom měli být připraveni na to, když vypadne důležitý hráč, a to se dnes neukázalo," řekl naštvaně Fischer.

Utkání nakonec rozhodla penaltová situace, ke které se Roman také nachomýtl. "Chtěl jsem pronikajícího Považance zastavit, ale bohužel jsem ho netrefil, on pronikl až do vápna, kde byl faulován," sypal si popel na hlavu.

Brnu k dorovnání nepomohlo ani zvýšené tempo v závěru, ze kterého pramenily Zoubeleho, Čtvrtníčkova či Markovićova šance a na úplný konec hlavička Hladkého. "Je to škoda, Vašek to měl na hlavě. Asi se ale nedalo čekat, že by to mohl proměnit s fortelem zkušeného útočníka. Sám jsem ho viděl hlavičkovat poprvé," pousmál se holohlavý záložník. "Do příště se musíme zlepšit úplně ve všem, bojovností počínaje. Dnešek je třeba hodit za hlavu, nic není ztraceno, ale takový zápas se nesmí opakovat,“ nevěší hlavu Fischer.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...