PREVIEW: Zbrojovka zahajuje jaro utkáním s Duklou

PREVIEW: Zbrojovka zahajuje jaro utkáním s Duklou

B r n o - Čekání končí, na řadě je první jarní test připravenosti. Zbrojováci mají za sebou zimní přípravu i soustředění v Turecku, v sobotu 21. února je prověří pražská Dukla.

Hraje se od 17 hodin na trávníku Městského fotbalového stadionu na Srbské. Kompletní informační servis k utkání naleznete zde.

Soustředění v Turecku lze celkově hodnotit jako povedené, před prohrou s Tiraspolem Brňané třikrát zvítězili a neinkasovali ani gól. Jak na tom jsou, ukáží ovšem hlavně mistrovské zápasy. V tom prvním čeká pražská Dukla.

Jedenáctinásobný mistr

Duklu Praha netřeba dlouze představovat. Tým z Julisky v minutém století vybojoval jedenáct titulů mistra republiky, v devadesátých letech sice krátkodobě zmizel ze scény, v roce 2007 však byl v Dejvicích "oživen" klub se stejným názvem a navázal tak na slavnou tradici Masopusta a spol. První ligu hrají svěřenci trenéra Kozla již od roku 2011.

Dukla je většinou štikou ligy, pokaždé skončila v horní polovině tabulky, podzim však našemu soupeři nevyšel úplně podle představ. Pražané jsou devátí a mají pětibodový náskok před patnáctým Libercem. V pátém kole Dukla dokázala ve vypjatém derby porazit Spartu, s dvaceti body na kontě však v Dejvicích spokojenost rozhodně nepanuje. Poslední duel proti Brnu se hrál devátého srpna 2014, kdy Zbrojovka z Julisky po velmi dobrém výkonu odjíždela s remízou 1:1. Tu zařídil svým gólem Marković.

Duklu trápí marodka

Otázku změn kádru muselo vedení Dukly v zimě řešit poměrně razantně - zejména ofenzivní hráče totiž trápí řada zranění. K týmu se tak připojil talentovaný Tomáš Přikryl, místo v kádru si vystřílel Jan Blažek.

Fanoušky Dukly může těšit fakt, že v nedávné době prodloužil smlouvu s klubem velezkušený Patrik Gedeon. Z dalších jmen vypíchněme určitě Beauguela (jehož start je ovšem nejistý) či Mareše. Celkově je tým napěchovaný řadou zajímavých individualit.

Trenér Kotal: Začátek jara je pro nás důležitý

O tom, co Brňany na úvod jara čeká, dobře ví i trenér Kotal. Chytnout začátek bude dle jeho slov nesmírně důležité. Hodnocení soupeře i referát o aktuálním stavu kádru si můžete přečíst zde.

V sestavě Brňanů zbývá vyřešit několik otazníků, tím hlavním je start kapitána Pavla Zavadila. O finální podobě základní jedenáctky vás budeme informovat před utkáním.

Na sobotního soupeře ztrácíme aktuálně čtyři body, i z toho je zřejmé, jak důležité utkání nás čeká. Přijďte proto podpořit Zbrojovku v boji o první jarní body!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...